Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

«Μπλόκο» σε 48 τόνους ακατάλληλων λεμονιών

Με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζεται από την Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς και τη Νομαρχία Πειραιά η μάχη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών.
Σε ποιοτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν σε κοντέινερ ψυγεία οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά στις 13 και 14 Ιουνίου στο Ε΄Τελωνείο Πειραιά εντόπισαν και απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα 93.654 κιλών ακατάλληλων λεμονιών από την Αργεντινή.
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου σε ψυγείο κοντέινερ βάρους 25.920 κιλών με λεμόνια Αργεντινής της εταιρείας MARCOS corp. S.A., διαπιστώθηκε η ύπαρξη σάπιων λεμονιών σε ποσοστό 4-5 % και κατά συνέπεια το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για εισαγωγή.
Σε νέο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου σε άλλο εισαγόμενο φορτίο με λεμόνια από την Αργεντινή σε τρία κοντέινερ ψυγεία της εταιρείας ΜΕΝΕΛΑΟΣ Imp.-Exp. LTD διαπιστώθηκε επίσης η ύπαρξη σάπιων λεμονιών σε ποσοστό 2-3 % και κατά συνέπεια και αυτό κρίθηκε ακατάλληλο για εισαγωγή.
Μετά τα νέα ευρήματα των ελεγκτικών μηχανισμών η Υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση «Η μάχη με την καθημερινότητα και τους ελέγχους δεν σταματά ούτε λεπτό. Όταν σήμερα ο πολίτης μιλάει για ελέγχους και προστασία της δημόσιας υγείας, μία λέξη του έρχεται στο νου: Υπερνομαρχία Αθήνας και Πειραιά. Επιβραβεύουμε τους σωστούς επαγγελματίες, προειδοποιούμε τους ασυνείδητους: Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Αθήνας και του Πειραιά βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των πολιτών».
«Ο Πειραιάς αποτελεί την βασική πύλη απ' όπου εισέρχονται τεράστιες ποσότητες εισαγόμενων προϊόντων με προορισμό ολόκληρη την χώρα γι' αυτό και οι έλεγχοι μας στα σημεία εισόδου είναι διαρκείς και εξονυχιστικοί» δήλωσε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και προσέθεσε «οι υπηρεσίες μας είναι σε διαρκή επαγρύπνηση ώστε ακατάλληλα τρόφιμα να μην φτάνουν ποτέ στο πιάτο του καταναλωτή. Μόνο φέτος η Διεύθυνση Γεωργίας έχει απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα μας 300 τόνων ακατάλληλων προϊόντων. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Χρειαζόμαστε ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή και ενίσχυση με προσωπικό προκειμένου οι συμπολίτες μας στο ευαίσθητο θέμα της διατροφικής αλυσίδας να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς».
Πηγή:Νομαρχία Πειραιά
Σχόλιο Α.Κ Συγχαρητήρια και απο εμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: