Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Περικοπές 300 εκατ. δολαρίων από την Cosco Pacific ,εξαιρείται ο Πειραιάς

Την περικοπή των επενδύσεων της σε νέες λιμενικές εγκαταστάσεις κατά 36% από 890 εκατ. δολάρια που ήταν το 2008 σε 570 εκατ. δολάρια το τρέχον έτος 2009, ανακοίνωσε η Cosco Pacific, θυγατρική του κινεζικού ναυτιλιακού ομίλου Cosco, που ασχολείται με την διαχείριση και ανάπτυξη λιμένων.
Από τα πλάνα των περικοπών αυτών εξαιρείται ο Πειραιάς όπως διευκρινίζει η Cosco Pacific, όπου οι επενδύσεις που έχουν αποφασισθεί θα προχωρήσουν κανονικά και αφορούν και στις δύο προβλήτες την διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει ύστερα από διεθνή διαγωνισμό η εταιρία.
H Cosco Pacific θα μεταθέσει σε νέο χρόνο σειρά άλλων λιμενικών έργων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η ανάπτυξη λιμένων στη Νότιο Κίνα και ειδικότερα στην περιοχή Haicong Xiamen.
Ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας κ. Xu Minjie αναφερόμενος στην απόφαση του Ομίλου να περικόψει κατά 300 εκατ. δολάρια τα πλάνα επέκτασης υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία είναι πολύ δύσκολο να δούμε το μέλλον.
Ήδη η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 μας προκάλεσε έντονο προβληματισμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cosco Pacific κατά την διάρκεια του πρώτου διμήνου του 2009 η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους τερματικούς σταθμούς που τελούν υπό την διαχείριση της παρουσίασαν κάμψη της δραστηριότητας κατά 8% έναντι αύξησης της τάξης του 17% που είχαν καταγράψει την ίδια περίοδο του 2008.
Η ανακοίνωση για την περικοπή των επενδύσεων της Cosco ακολούθησε μετά την ανακοίνωση για μείωση των κερδών της κατά 35%.
Πηγή:TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια: