Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Μίνι συμφωνία ΟΛΠ-Δήμου Περάματος


Επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΛΠ αναμένεται, η οποία και θα αναφέρεται στις πρόσφατες συζητήσεις μεταξύ του δημάρχου Περάματος, Ι. Γλύκα, και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ, Νίκου Αναστασόπουλου, σχετικά με τα αιτήματα που έχει εγείρει απέναντι στον ΟΛΠ ο Δήμος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ΟΛΠ στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, πρόκειται να παραχωρήσει στο Δήμο έκταση 60 στρεμμάτων με στόχο την ανέγερση δημοτικού γηροκομείου, ενώ εξεταστέο είναι και το θέμα της απόδοσης μέρους των λιμενικών τελών που εισπράττει ο ΟΛΠ από τον προβλήτα που αποπλέουν τα φέρι για την Σαλαμίνα.
Κατά πληροφορίες, η πλευρά του ΟΛΠ δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραχωρήσει μέρος των συγκεκριμένων τελών, ενώ αναζητείται άλλη λύση η οποία θα στοχεύει, σε ικανοποίηση του αιτήματος τησ Δημοτικής Αρχής.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος την περασμένη εβδομάδα είχε προβεί σε δυναμική κινητοποίηση αποκλείοντας το πορθμείο αλλά και το τελωνείο του εμπορικού λιμανιού, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ευρύτερη περιοχή, δυσκολίες στη συγκοινωνιακή σύνδεση της Σαλαμίνας αλλά και έμφραγμα σε λειτουργίες του εμπορικού λιμανιού, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής και τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ευθυνών από την πλευρά της ΕΛΑΣ.
Πηγή:TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια: