Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Εμπορικό κέντρο 40.000 τετραγωνικών στον Πειραιά

Ένα καινούργιο εμπορικό κέντρο τύπου «Τhe Μall» με καταστήματα, εστιατόρια, γκαράζ και αναψυκτήρια στήνει ο ΟΣΕ στην καρδιά του Πειραιά, σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές.
Στον χώρο του σημερινού σιδηροδρομικού σταθμού του Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων, η εταιρεία ΓΑΙΟΣΕ- θυγατρική του ΟΣΕ που έχει αναλάβει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του- προγραμματίζει την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων συνολικής έκτασης περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων.
Μέχρι τις 25 Απριλίου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τις τρεις κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον για το έργο παραχώρησης, κατασκευής και λειτουργίας του εμπορικού κέντρου στον τερματικό σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά.
Συγκεκριμένα, στην τελική φάση του διαγωνισμού προεπιλέχθηκαν και έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι κοινοπραξίες: Ελλάκτωρ- Lamda Development, Τεχνική ΟλυμπιακήΡlaza Centers και Ακροπόλ Χαραγκιώνης- Ιντρακάτ- Γαντζούλας.
Ο ανάδοχος θα υπογράψει σύμβαση για την κατασκευή και στη συνέχεια τη διαχείριση του έργου για 30 χρόνια. Θα καταβάλει επίσης εφάπαξ ποσό 3 εκατ. ευρώ, ενώ η οικονομική προσφορά θα κριθεί από το επιπλέον ποσό του 1 εκατ. ευρώ που θα προσδιορίσουν οι συμμετέχοντες στην προσφορά τους. Στην τελική βαθμολογία, η τεχνική πρόταση των ενδιαφερομένων θα έχει βαρύτητα 30% και η οικονομική 70%.
Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο που θα κατασκευαστεί από τον ΟΣΕ με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, μετά το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο. Σύμφωνα με τον διαγωνισμό της ΓΑΙΟΣΕ, στον Πειραιά προβλέπεται η ανάπτυξη νέων χώρων πάνω από τον σταθμό του ΟΣΕ, των οποίων η δομήσιμη συνολική επιφάνεια (θα απλωθεί σε 5-6 ορόφους) θα ανέρχεται σε 39.600 τ.μ., ενώ το εκτιμώμενο ύψος των επενδύσεων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 50 εκατ. ευρώ.
Στο ισόγειο θα λειτουργήσει ο καινούργιος κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του ΟΣΕ στον Πειραιά, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, που συνδέει το λιμάνι και την πόλη του Πειραιά με την Αθήνα, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την υπόλοιπη χώρα.
Το ακίνητο του σιδηροδρομικού σταθμού Πειραιά είναι σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, καθώς βρίσκεται δίπλα στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ έχει άμεση πρόσβαση στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Στις πολεοδομικά επιτρεπόμενες χρήσεις του ακινήτου, σύμφωνα με τη ΓΑΙΟΣΕ, περιλαμβάνονται χώροι γραφείων, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης-αναψυχής, χώροι συνάθροισης κοινού, γυμναστήρια, πολιτιστικές λειτουργίες, καθώς και χώροι στάθμευσης.
Πηγή:ΤαΝεα

Δεν υπάρχουν σχόλια: