Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Αυστηρούς ελέγχους ζητούν οι βιοτέχνες για να μπει φρένο στις εισαγωγές προϊόντων- "μαϊμού"

Την επιτήρηση των τελωνείων επί 24ώρου βάσης και τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων στις εισαγωγές προϊόντων από Τρίτες χώρες, ζήτησε από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Θανάση Σκορδά, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Σωτήρης Μαγόπουλος, επισημαίνοντας ότι η περιοχή έχει εξελιχθεί σε πύλη εισόδου για προϊόντα-μαϊμού, ιδίως από Απω Ανατολή.
Στη διάρκεια συνάντησης με τον κ.Σκορδά, ο πρόεδρος του ΒΕΘ υποστήριξε οι αρχές μεταθέτουν την ευθύνη η μία στην άλλη, ενώ πρόσθεσε: «τα εμπορεύματα έρχονται με το κιλό και πωλούνται με το τεμάχιο Χάνονται θέσεις εργασίας και αυξάνεται συνεχώς ο αθέμιτος ανταγωνισμός».
Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Σκορδά να δοθεί στα τελωνεία της Θεσσαλονίκης η δυνατότητα εκτελωνισμού προϊόντων γούνας/δέρματος, που εισάγονται από τρίτες χώρες.
Ο εκτελωνισμός γίνεται από τα τελωνεία Α’ τάξης Καστοριάς και Αθηνών, Θ’ και Ι’ Αερολιμένα και τα τελωνεία Β’ τάξης Σιάτιστας και Φλώρινας.
«Η διαδικασία προκαλεί μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και απώλεια χρόνου στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, καθώς γίνεται μεταφορά για εκτελωνισμό στα παραπάνω τελωνεία και επιστροφή στην πόλη», σημείωσε ο κ. Μαγόπουλος.
Από την πλευρά του, ο κ.Σκοδράς επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εισαγωγή παραποιημένων προϊόντων (κάντε clik εδώ ), η οποία -εξαιτίας μη απόδοσης ΦΠΑ- στερεί από το κράτος σημαντικά έσοδα. Ο κ. Σκορδάς γνωστοποίησε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη εκτεταμένοι έλεγχοι για πλαστά τιμολόγια.
Πηγή:ana

Δεν υπάρχουν σχόλια: