Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Eν μέσω νέων απεργιών θα καταθέσουν τις προσφορές τους οι ιδιώτες για τον ΟΛΠ

Στη φωτό διακρίνονται από αριστερά, Στράτος Μπαλαμπανίδης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Χειριστών ΟΛΠ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ και Γιώργος Νουχουτίδης, πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Οξύνεται το κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ τω εργαζομένων στον ΟΛΠ και τη κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστικοί φορείς κήρυξαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 8 και 9 Μαϊου δηλαδή για την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή με αίτημα αυτή τη φορά να αλλάξει το καθεστώς εργασίας αλλά και πρόσληψης των εργαζομένων. Όμως 9 Μαϊου λήγει και η προθεσμία υποβολής προσφορών από τους ιδιώτες για τη διεκδίκηση μέρους του Σ.ΕΜΠΟ. δημιουργώντας ένα κλίμα ανησυχίας για τους επίδοξους επενδυτές. Η επιλογή του εργασιακού ως αιτήματος για τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις έγινε κάτω από το βάρος της απόφασης του Εφετείου που είχε κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Οπότε θα έπρεπε να επιλεγεί νέο αίτημα για να υπάρχει νομική κάλυψη. Στο μεταξύ, την προσεχή Δευτέρα η Διαιτησία θα εξετάσει την υπουργική απόφαση που προβλέπει τις νέες προσλήψεις.
Όπως είχε αποκαλύψει το Marinews την Μεγάλη Τετάρτη είχε στείλει εξώδικο στη διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε η ΟΜΥΛΕ ζητώντας την έναρξη, αύριο κιόλας, δημοσίου διαλόγου με θέμα την εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης που αλλάζει το status προσλήψεων στον ΟΛΠ σύμφωνα με το οποίο οι προσλήψεις δεν γίνονται βάση των ΣΣΕ του ΟΛΠ αλλά βάση αυτών που ισχύουν στην αγορά. Η ΟΜΥΛΕ χαρακτηρίζει την ΚΥΑ αντισυνταγματική. Ο ΟΛΠ απάντησε άμεσα ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του το θέμα αυτό άρα δεν μπορεί να κάνει και δημόσιο διάλογο.
Πηγή:MarineNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: