Στη Θεσσαλονίκη, η χθεσινή μέρα ήταν φαινομενικά ήρεμη στο λιμάνι, με τις πύλες ανοιχτές, τους εργαζόμενους να συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τη 48ωρη απεργία τους και τη Λιμενική Αστυνομία να περιφρουρεί διακριτικά τον χώρο.
Οι συνδικαλιστές πραγματοποιούσαν ζυμώσεις για τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων, ενώ η διοίκηση του ΟΛΘ επεξεργαζόταν άρθρα της προκήρυξης του διαγωνισμού παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ, τα οποία κρίθηκε «ότι έχριζαν βελτίωσης». Αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και ο λόγος που δεν δημοσιεύτηκε η προαναγγελθείσα για χθες προκήρυξη του διαγωνισμού, στην ιστοσελίδα του οργανισμού.
Για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση στις 22/1 του νομαρχιακού συμβουλίου, με πρωτοβουλία της νομαρχιακής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.
Μια πρώτη εκτίμηση φορέων, για τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων στην αγορά, φέρει να πλήττονται περισσότερο επιχειρήσεις/μέλη των Συνδέσμων Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Β. Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Θωμαΐδης είπε ότι διεξάγεται έρευνα και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του οποίου Δ. Μπακατσέλος είπε ότι οι ζημίες θα είναι ανυπολόγιστες αν υπάρξει συνέχεια.
Για εμφανή σημάδια στην αγορά μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Χαραλαμπίδης, ενώ οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Βιοτεχνικού, Σωτήρης Μαγόπουλος και Επαγγελματικού, Μιχάλης Ζορμπίδης, δεν διαπιστώνουν «κανένα πρόβλημα».
Πηγή:Ελευθεροτυπία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου