Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Μέτωπο πάλης ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Σε ανακοίνωσή της για τη χτεσινή απόφαση του ΟΛΘ ΑΕ και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:
«Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες, αφού το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το έγκλημα το 1999 με τη μετατροπή των λιμανιών σε ΑΕ και η ΝΔ το ολοκληρώνει με την επίσπευση της διαδικασίας πώλησης. Νερό στο μύλο αυτής της πολιτικής ρίχνει και ο ΣΥΝ που δοξολογεί την "ισόρροπη ανάπτυξη των λιμανιών μέσα από τα διευρωπαϊκά δίκτυα", τη στιγμή που τα μονοπώλια οργιάζουν.
Η παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας σήμερα (σ.σ. χτες) στη Θεσσαλονίκη δείχνει ακόμα πιο έντονα τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και για το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που έχει ενταθεί στην πόλη, δείχνει ποιος είναι ο προϊστάμενος όλης αυτής της διαδικασίας.
Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καταδικάζει παράλληλα το κλίμα αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί στο Λιμάνι, δημιουργώντας ουσιαστικά εμπόλεμη ζώνη με εξονυχιστικούς ελέγχους, με παρουσία εισαγγελέα σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί και με χρήση δακρυγόνων και χημικών ενάντια στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν έξω από την πύλη του Λιμανιού.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης να συντονιστούν με τους εργαζόμενους στα άλλα λιμάνια της χώρας, με τους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα της πόλης, με τους φορείς των μικρέμπορων και των αυτοαπασχολούμενων, με τους φορείς όλων όσοι ζημιώνονται άμεσα από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, με τις δημοτικές κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιπαρατέθηκαν στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πολιτικούς φορείς της, με τους άλλους λαϊκούς φορείς της πόλης.Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό να συγκροτήσει Μέτωπο Πάλης, που μαζί με την πάλη κατά του ξεπουλήματος των λιμανιών και της δημόσιας περιουσίας, θα βάλει εμπόδια στην εκχώρηση της γης, της θάλασσας και του αέρα στους μισθοφόρους επαγγελματίες φονιάδες των ιμπεριαλιστών, που προετοιμάζονται εντατικά αυτήν την περίοδο για τη δημιουργία του προτεκτοράτου στο Κόσσοβο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.Ως ΚΟΘ του ΚΚΕ πήραμε και θα πάρουμε πρωτοβουλίες, θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε τους αγώνες του λαού ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού. Για λιμάνια ενιαία, αποκλειστικά δημόσια, ενιαίους αποκλειστικά κρατικούς φορείς σε όλους τους τομείς στρατηγικής σημασίας (μεταφορές, ενέργεια κ.λπ.), που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι ανάγκες του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ».
Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: