Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Μέχρι τον Ιούνιο η σύμβαση παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ

Θεσσαλονίκη
ΧΩΡΙΣ πισωγυρίσματα να προχωρήσει η παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτη, ζήτησαν από το γ.γ. του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργο Βλάχο, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας.
Ο γ.γ. του ΥΕΝ ενημέρωσε ότι, την ερχόμενη Τρίτη 15 του μηνός, το δ.σ. του ΟΛΘ θα συνεδριάσει, προκειμένου να εγκρίνει το κείμενο της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού, το οποίο σε 7-8 ημέρες θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, οπότε μετά, εντός 53 ημερών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Εκτιμάται ότι, μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του διαγωνισμού, που θα γίνει πλέον σε μία φάση, θα έχει υπογραφεί η σύμβαση και θα έχει κυρωθεί με νόμο.
Απαντώντας στα επιχειρήματα περί «ξεπουλήματος των πάντων», ο κ. Βλάχος διαβεβαίωσε πως, αν το τίμημα που προταθεί δεν είναι ικανοποιητικό, τότε θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός.
Στόχος, είπε, είναι η ανάπτυξη των λιμανιών σε ένα ευρύτερο πλέγμα συνδυασμένων μεταφορών, προστατεύοντας παράλληλα τις συνθήκες ανταγωνισμού, γι' αυτό και θα αποφευχθεί η επιλογή του ιδίου παρόχου για τα ΣΕΜΠΟ των ΟΛΘ και ΟΛΠ.
Ο γενικός γραμματέας μετέφερε προσωπική εκτίμηση, ότι οι ενδιαφερόμενοι θα «κατέβουν» με κοινοπρακτικά σχήματα.
Απαντώντας στο αίτημα των φορέων για άμεση επίλυση των διαφορών με τους εργαζομένους, ο κ. Βλάχος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με ΟΛΘ και ΟΛΠ, έχει σχέδιο διαχείρισης της κρίσης, με κλιμακούμενα μέτρα, το οποίο, στην παρούσα φάση, δεν κρίνεται αναγκαίο να εφαρμοσθεί και το οποίο δεν περιλαμβάνει ακραία μέτρα, όπως επιστράτευση ή lock out.
Συνέχεια στην Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: