Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Ανησυχίες εξαγωγέων για τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια


Ο εξαγωγικός κόσμος της χώρας αδυνατεί να αντέξει πλέον μία επανάληψη των περσινών απεργιακών κινητοποιήσεων των λιμενεργατών οι οποίες όπως είναι γνωστό έπληξαν σοβαρά όχι μόνο τα οικονομικά αποτελέσματα μιας μεγάλης κοινότητας επιχειρήσεων, αλλά και τις εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας μας, όπως προκύπτει από την λεπτομερή ανάλυση στοιχείων της ΕΣΥΕ για το δεκάμηνο του 2007.
Τα παραπάνω τονίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιο Βουλγαράκη, στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα, στον Γεν. Διευθυντή Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δημ. Γιάννο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. κ. Ν. Αναστασόπουλο επισημαίνει ότι: Ο ΠΣΕ αναφέρει ότι ο αυξητικός ρυθμός των εξαγωγών στο 2007 επιβραδύνθηκε σημαντικά, μετά από δύο έτη ισχυρής ανόδου και συγκεκριμένα οι εξαγωγές κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2007 σημείωσαν αύξηση 3,2%, ενώ το ίδιο διάστημα του 2006 είχε σημειωθεί αύξηση 20,4%. Επισημαίνει ακόμη ότι «τυχόν επανάληψη των παραπάνω απεργιακών κινητοποιήσεων των λιμενεργατών, σε συνδυασμό και με την περαιτέρω επιδείνωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανακόψουν τη σημαντική αυξητική πορεία που σημείωσαν οι εξαγωγές κατά τα δύο προηγούμενα έτη 2005 και 2006, ενώ παράλληλα θα αποδυναμωθεί ένας από τους κύριους στόχους της Κυβερνητικής πολιτικής που είναι η εξωστρέφεια της οικονομίας».
«Εν όψει των κινδύνων αυτών ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων ζητεί την άμεση συνεργασία των συναρμοδίων Υπουργείων και φορέων, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, πριν το θέμα αυτό πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στις εξαγωγές όσο και στην εθνική οικονομία γενικότερα».
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: