Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Επαφές και διεργασίες εν όψει διαγωνισμού για ΟΛΠ και ΟΛΘ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης αρχίζει από σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βουλγαράκης, με αντικείμενο την επικείμενη μεταρρύθμιση στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, ΟΛΠ και ΟΛΘ. Την ίδια στιγμή, οι τιμές των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ γνωρίζουν νέα ιστορικά υψηλά, εν όψει της εισόδου ιδιωτών επενδυτών σε λιμενικές δραστηριότητες στα δύο λιμάνια.
Σήμερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του κ. Βουλγαράκη με τους εκπροσώπους του Συνασπισμού ενώ αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Ο υπουργός στις συναντήσεις αυτές αναμένεται να επιχειρηματολογήσει υπέρ της κυβερνητικής άποψης για την αναγκαιότητα της παραχώρησης σε ιδιώτες της διαχείρισης των λιμενικών εγκαταστάσεων των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, πολιτική θέση που βρίσκει αντίθετους τους εργαζομένους στα λιμάνια αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς.
Οι εργαζόμενοι
Από την άλλη, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στα αναγκαία έργα μέχρι το 2015. Υποστηρίζουν ότι ο χρόνος είναι αναγκαίος. Με το ίδιο επιχείρημα υπογραμμίζουν ότι τα δύο λιμάνια θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν κεφάλαια ύψους 710 εκατ. ευρώ συνολικά, αφού τα έργα θα γίνουν σταδιακά. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον προβλήτα Ι του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά, τονίζουν ότι δεν θα είναι ανταγωνιστικός, αφού δεν θα έχει περιθώριο επέκτασης.
Επίσης, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει προηγούμενο δύο παρόχων υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, που αρχίζουν από το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου, και θα κλιμακωθούν μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, οπότε η ΟΜΥΛΕ θα επανακαθορίσει τη στάση της. Στις 5 και 6 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, ενώ στις 7 Ιανουαρίου κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, με πρόθεση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: