Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Απειλή ασφαλιστικών έφερε νέα 48ωρη στα λιμάνια


Οι λιμενεργάτες αντέδρασαν αμέσως στο εξώδικο του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, Ν. Αναστασόπουλου .


Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν επί ένα 48ωρο στις 15-16 Ιανουαρίου οι εμπορευματικοί σταθμοί στα λιμάνια, σε συνέχεια των 24ωρων κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να τους παραχωρήσει σε ιδιώτες.
Και αυτό γιατί χθες, ενώ 2.500 λιμενεργάτες απεργούσαν -καθολικά- «νεκρώνοντας» τα 12 εθνικά εμπορικά λιμάνια της χώρας, η διοίκηση του ΟΛΠ κλιμάκωσε την αντιπαράθεση, προειδοποιώντας τους με εξώδικο πως «αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές».
«Τρομοκρατικό»
Ετσι, σε έκτακτη συνεδρίαση των διοικήσεων των δύο σωματείων, οι λιμενεργάτες, απαντώντας στην απειλή του ΟΛΠ, συγκεκριμένα του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Αναστασόπουλου, αποφάσισαν τη νέα 48ωρη που θα ακολουθήσει την 24ωρη απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιανουαρίου.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλο «οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών είναι νόμιμες, καθώς έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Παράνομη είναι η διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία επιχειρεί με το εξώδικο να τρομοκρατήσει τους λιμενεργάτες και τους υπαλλήλους των εμπορικών εθνικών λιμανιών της χώρας, που κατέφυγαν στην ύστατη μορφή αγώνα για να προασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και τον δημόσιο χαρακτήρα των ΣΕΜΠΟ Πειραιά και Θεσσαλονίκης».
Πηγή Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: