Τα ίδια τα περσινά» θα ξαναζήσουμε με την απεργία και την αποχή των λιμενεργατών από υπερωρίες
Στην «προίκα», που επικαλούνται οι εργαζόμενοι και επιβεβαιώνουν οι διοικήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ μέσω των ηλεκτρονικών τους sites, περιλαμβάνονται:
Στον Πειραιά, ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Πλοίων Εμπορευματοκιβωτίων -Conteiner Terminal- «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσω του οποίου διακινούνται 1,4 εκατ. TEUS, γεγονός που τον κατατάσσει στα πρώτα ευρωπαϊκά λιμάνια στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και μεγαλύτερο στην Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει δύο προβλήτες με συνολικό μήκος κρηπιδωμάτων 2.774 μέτρα, με 9 θέσεις εξυπηρέτησης πλοίων, ενώ συνολικά η επιφάνεια του σταθμού είναι 900.000 τ.μ., με χώρους απόθεσης 626.000 τ.μ.
Στους προβλήτες, ο βασικός εξοπλισμός που ανήκει στον ΟΛΠ αφορά 14 γερανογέφυρες, 1 αυτοκινούμενο λιμενικό γερανό, 68 οχήματα στοιβασίας και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 22 περανοφόρα, 29 τράκτορες και 39 ρυμουλκούμενα, ενώ στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ για την επόμενη πενταετία προβλέπεται ποσόν 430.000.000 ευρώ.
Στη Θεσσαλονίκη, θαλάσσια πύλη της βαλκανικής ενδοχώρας και πλησιέστερο λιμάνι της Ε.Ε. στις χώρες της Βαλκανικής και της Παρευξείνιας Ζώνης, ο Σταθμός που λειτουργεί στον μοναδικό εμπορικό προβλήτα έχει συνολικά έκταση 254.000 τ.μ., αποθηκευτική ικανότητα 3.695 teus σε θέση εδάφους, 4 σύγχρονες γερανογέφυρες, 26 περανοφόρα οχήματα, 5 σύγχρονα ανυψωτικά «κλαρκ», 17 ειδικά αυτοκινούμενα για μεταφορά κοντέινερ και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης σταθμού εμπορευματοκιβωτίων. Ωστόσο ο κ. Βουλγαράκης είχε υποστηρίξει ότι «αν και είναι λιμενικός κόμβος της χώρας, αδυνατεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες από την αλματώδη αύξηση της ναυτιλιακής κίνησης, τα τελευταία 3 χρόνια».
Πηγή:Ελευθεροτυπία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου