Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Παραχώρηση εκτάσεων του ΟΛΠ σε δήμους


ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΠΕΡΑΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ εκτάσεων προς δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ [OLPr.AT] ), προκειμένου αυτές να αξιοποιηθούν από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει αναμφίβολα η παραχώρηση χώρου της λιμενικής ζώνης, επιφάνειας 16,3 στρεμμάτων, στο δήμο Δραπετσώνας.

Το οικόπεδο βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο ανάμεσα στην περιφερειακή λεωφόρο και τη Δραπετσώνα και συγκεκριμένα στο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ του Πυροσβεστικού Σταθμού και της απόληξης της οδού Αναλήψεως. Απώτερος σκοπός του ΟΛΠ είναι η έκταση να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση της ολοκληρωμένης πρότασης αξιοποίησης της περιοχής που αφορά τους δήμους Δραπετσώνας - Κερατσινίου.

Ο λόγος για την περίφημη ανάπλαση της Δραπετσώνας, για την οποία αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες επενδύσεις για την ανάπλαση της περιοχής και την επανένταξη στον κοινωνικό και οικοδομικό ιστό. Σημειώνεται ότι οικόπεδο 672 τ.μ. έλαβε και ο δήμος Περάματος στο χώρο της λιμενικής ζώνης, ώστε να ανεγείρει γηροκομείο.

Πηγή : Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: