Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019

Η ΕΛ.Υ.Τ βγαίνει στους δρόμους

Στόχος είναι να βγουν από τα γραφεία τους για ελέγχους τα στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνειακών Ελέγχων -Έρχονται έλεγχοι διακίνησης σε δρόμους, λιμάνια και πρατήρια καυσίμων

Προληπτικούς ελέγχους «τύπου ΣΔΟΕ» σε ό,τι κινείται, πετάει ή κολυμπάει, φέρνει η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει σε ριζική αναχδιοργάνωση της Τελωνειακής Υπηρεσίας. Στόχος είναι να βγουν από τα γραφεία τους για ελέγχους τα στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνειακών Ελέγχων ή, αλλιώς γνωστή ως ΕΛΥΤ.
Με βάση τις εισηγήσεις, σχεδιάζεται να φορούν ειδικές υπηρεσιακές στολές και να οπλοφορούν –όπως ήδη κάνουν πάντως σε επιχειρήσεις ελέγχων- προκειμένου να φτάνουν εκεί που κρύβεται και δρα το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα –και όχι μόνον όμως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ κύριος Γιώργος Πιτσιλής υπέγραψε ήδη την πρώτη σχετική απόφαση που οδηγεί στη μετεξέλιξη της υπηρεσίας τελωνειακών ελέγχων που θα έχει στο επίκεντρο την Επιτελική Υπηρεσία Τελωνειακών Ελέγχων και από τις 15 Οκτωβρίου τίθεται σε λειτουργία το νέο σχήμα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΣΔΟΕ μετά το 2015, αλλά και να αναβαθμίσει τους τελωνειακούς ελέγχους που σήμερα γίνονται από 10 κινητές μονάδες οι οποίες υπάγονται απευθείας στα τελωνεία.

Ο κατακερματισμός των ελέγχων σχεδιάζεται να αντικατασταθεί στο εξής από την κεντρικά οργανωμένη Επιτελική Υπηρεσία Τελωνειακών Ελέγχων.
Για τον σκοπό αυτό, οι έλεγχοι θα διεξάγονται από δύο επιχειρησιακές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θυμίζοντας και αυτόν τον τρόπο την δομή του παλαιού ΣΔΟΕ.

Επί της ουσίας, οι έλεγχοι επιδιώκεται να στραφούν στη διακίνηση προϊόντων και φορτίων στους δρόμους.
Επιστρέφει έτσι η εικόνα με τα μπλόκα που σταματούσαν στις εθνικές και τις επαρχιακές οδούς φορτηγά ή και λεωφορεία, για ελέγχους στα συνοδευτικά παραστατικά.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για να βάλει φρένο στην ασυδοσία με την παράνομη διακίνηση προϊόντων, τις δήθεν «τράνζιτ» μεταφορές τσιγάρων ή ρούχων κλπ.

Πηγή : Πρωτο Θέμα
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Τσαμαδού 38 Πειραιάς 
6977636709
Tel : 210 4005656 
Tel : 2130 370035

Δεν υπάρχουν σχόλια: