Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΕΕ: Εγκρίθηκε η ενεργοποίηση αντιμέτρων σε δεκάδες αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα

Στην αντεπίθεση περνά η Ευρωπαϊκή Ένωση, οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την κυβέρνησή του, επιβάλλοντας πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς σε δεκάδες προϊόντα που παράγονται στις ΗΠΑ.
Οι νέοι δασμοί, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ στις 00:00 ώρα Βρυξελλών (01:00 ώρα Ελλάδας) αποτελούν τα αντίποινα των Ευρωπαίων στους δασμούς 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις περισσότερες χώρες του κόσμου, μη εξαιρουμένων στενών συμμάχων τους.
«Η μονομερής και αδικαιολόγητη απόφαση των ΗΠΑ» να επιβάλλουν αυτούς τους τελωνειακούς δασμούς «δεν μας άφησε καμία άλλη επιλογή», επέμεινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρεμ.
“Η αντίδραση της ΕΕ είναι πλήρως σύμφωνη με το διεθνές εμπορικό δίκαιο. Λυπούμαστε που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μας άφησαν άλλη επιλογή παρά να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ΕΕ”, τόνισε η Επίτροπος.
«Οι κανόνες που διέπουν το διεθνές εμπόριο δεν μπορεί να παραβιάζονται χωρίς να υπάρχει αντίδραση από την πλευρά μας», συνέχισε η Μάλμστρεμ, διευκρινίζοντας ότι «εάν οι ΗΠΑ ακυρώσουν τους δικούς τους τελωνειακούς δασμούς» τότε και τα ευρωπαϊκά μέτρα θα «ακυρωθούν επίσης».
Πριν από την ΕΕ, το Μεξικό έθεσε σε εφαρμογή μέτρα αντιποίνων εναντίον των ΗΠΑ, ενώ στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ακολουθήσει και ο Καναδάς.
Η απόφαση της ΕΕ οπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της ΕΕ
Πηγή: Μεταφορές Press, διάλογος .
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Τσαμαδού 38 Πειραιάς 
6977636709
Tel : 210 4005656 
Tel : 2130 370035
Tel : 2155 456273

Δεν υπάρχουν σχόλια: