Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Δίκτυο διανομών από Cosco στον Πειραιά

Η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε. αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου μήνα, ο κινεζικός όμιλος ήδη αναπτύσσει περαιτέρω το μοντέλο συνδυασμένων μεταφορών που έχει συγκροτήσει με τους ελληνικούς σιδηροδρόμους και το διευρύνει με οδικές και αεροπορικές μεταφορές.
 Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με τη διαχείριση φορτίων της Hewlett Packard, ακολούθησαν η GREE, η ZTE, η Sony, η Huawei και η DELL και τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, στην προσέλκυση, μεταξύ άλλων, εταιρειών ηλεκτρονικών, αυτοκινητοβιομηχανιών με εργοστάσια στη Βαλκανική και στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά και μεγάλων εταιρειών καταναλωτικών αγαθών.
Για τον σκοπό αυτό προγραμματίζεται και η δημιουργία νέων αποθηκευτικών χώρων στον Πειραιά, ικανών να εξυπηρετήσουν την προσδοκώμενη αύξηση φορτίου. Εχει μάλιστα δρομολογήσει την επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού που θα χρειαστεί ώστε οι στεγασμένοι χώροι του κέντρου διαχείρισης να προσεγγίσουν τα 100.000 τ.μ.
 Η Cosco αναπτύσσει δίκτυο μεταφορών στην ελληνική επικράτεια με συνεργαζόμενες στον χώρο των διανομών εταιρείες, με σκοπό την παράδοση των προϊόντων των πελατών της στον τελικό προορισμό, προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές και αξιόπιστες υπηρεσίες.
Την ίδια ώρα, ξένοι εξαγωγείς υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις διερευνούν την προοπτική να φέρουν στην Ελλάδα τα κέντρα διανομής τους. Το θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση θεμάτων της εφοδιαστικής (Logistics ) αλυσίδας που ψηφίστηκε πρόσφατα διευκολύνει με προβλέψεις –όπως της αναστολής καταβολής του ΦΠΑ κατά την εισαγωγή των αγαθών για μη εγκατεστημένες στην Ελλάδα πολυεθνικές.
Πηγή:Απόσπασμα απο την Καθημερινή
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: