Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Συστάθηκαν Εξωτερικά κλιμάκια ελέγχου κατά του Λαθρεμπορίου



ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΛΕΞ. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ Τα μικτά αυτά κλιμάκια -  έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν στην περιοχή της Αττικής εδώ και περίπου δύο εβδομάδες- απαρτίζονται το κάθε ένα από τέσσερα άτομα, τα οποία προέρχονται ως εξής:  
  • ένα από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), 
  • ένα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, 
  • ένα από την Οικονομική Αστυνομία και 
  • ένα από το Λιμενικό Σώμα.
Όπως επισήμανε ο κ. Νικολούδης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους τα κλιμάκια αυτά θα έχουν αρμοδιότητα να ασκούν τελωνειακό έλεγχο παντού, μέσα και έξω από τελωνεία, με στόχο τον περιορισμό του λαθρεμπορίου παντός είδους.
Α. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ - ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η επιλογή για τη σύσταση των μικτών κλιμακίων έχει να κάνει με το ότι έτσι υπάρχει καλύτερος έλεγχος και των ίδιων των ελεγκτικών μηχανισμών.
Όπως τόνισε, ο μοναδικός τρόπος για να ελέγχεις τους μηχανισμούς ελέγχου της διαφθοράς είναι να υπάρχουν διαφορετικοί μηχανισμοί (Τελωνεία, Οικονομική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κ.λπ.).
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ποιος θα ελέγχει αυτά τα κλιμάκια, ο κ. Νικολούδης απάντησε χαρακτηριστικά ότι «και πίσω από αυτά τα κλιμάκια θα είναι

  • η υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων της Αστυνομίας, και 
  • μετά θα είμαι εγώ, και πίσω από μένα
  • ο πρωθυπουργός».
Ο κ. Νικολούδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να περιορίσει τη διαφθορά (λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή κ.λπ.), τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να δοκιμαστούν διαφορετικοί τρόποι δράσης σε σχέση με αυτούς που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα και αποδείχτηκαν αναποτελεσματικοί.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: