Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Ετοιμάζεται Νέο ΣΔΟΕ ελέγχου του ΣΔΟΕ !!

Στην στελέχωση μια νέα υπηρεσίας που έχει ως στόχο να πραγματοποιεί φορολογικούς ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων, απόδοση ΦΠΑ αλλά και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας, προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων –ΥΕΔΔΕ – που έχει στελεχωθεί ήδη με 500 «Ράμπο» ελεγκτές ενώ η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε προκήρυξη για την πρόσληψη προϊσταμένων σε διάφορες ειδικότητες.

Η προκήρυξη περιλαμβάνει τις εξής θέσεις:
  • 32 θέσεις προϊσταμένων τμήματος των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.
  • 18 θέσεις προϊσταμένων διεύθυνσης και υποδιεύθυνσης Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.
  • 15 θέσεις προϊσταμένων τμήματος στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου και στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.
  • 10 θέσεις προϊσταμένων τμήματος.
  • 9 θέσεις προϊσταμένων διεύθυνσης και υποδιεύθυνσης Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).
  • 6 θέσεις προϊσταμένων διεύθυνσης και υποδιεύθυνσης στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου και στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.
To ΣΔΟΕ Νο2 ιδρύθηκε την περασμένη Άνοιξη και ήταν μια απαίτηση της Τρόικας που έχει ως στόχο την ανεξαρτητοποίηση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού του Υπουργείου Οικονομικών από την άσκηση του λεγόμενου προληπτικού ελέγχου
H Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων θα πραγματοποιεί ελέγχους πρόληψης σχετικά με την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ θα παρακολουθεί τη διάθεση των προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας.
Πηγή:KoolNews
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: