Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Προσχέδιο τελωνειακής ένωσης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας

Κατά τη συνεδρίαση των  υπουργών εμπορίου  των G-20 στο Σίδνεϋ, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Alexei Ουλιουκάιεφ δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Νιχάτ Zeybekci πρότεινε  την καθιέρωση ενός συστήματος που θα άρει τα εμπόδια στο εμπόριο μεταξύ των δύο μερών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti .

"Έχουμε συζητήσει την πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ μας, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Τελωνειακής Ένωσης Ρωσίας, Λευκορωσίας και Καζακστάν και της Τουρκίας. « Έχουμε συμφωνήσει να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας και να ξεκινήσουμε μια πιο λεπτομερή συζήτηση για αυτήν την δυνατότητα και την προοπτική φέτος τον Σεπτέμβριο», φέρεται να είπε ο κ. Ουλιουκάιεφ.
Πηγή:Balcan
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709 
Η Άγκυρα υπέβαλε σχέδιο για να δημιουργήσει ζώνη ελεύθερου εμπορίου με την Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν, φέρεται να είπε ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας μετά από συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, εν μέσω της δυσφορίας της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω σε ένα παρόμοιο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: