Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ενδιαφέρον Και από την Samsung για τον Πειραιά

Ενας ακόμα τεχνολογικός κολοσσός, η νοτιοκορεατική Samsung, φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά την προώθηση των προϊόντων της στις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, μέσω του λιμανιού του Πειραιά και συγκεκριμένα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), θυγατρικής της κινεζικής Cosco στην ελληνική αγορά. Για τον σκοπό αυτό, θα διεξαχθούν συναντήσεις μεταξύ στελεχών της ΣΕΠ και εκ των ανώτατων στελεχών της Samsung Electronics, προκειμένου η πρώτη να παρουσιάσει το μοντέλο συνεργασίας που έχει συνάψει με τη Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τις εν λόγω εξελίξεις σηματοδοτεί η άφιξη στις 30/01/14 του κ. Μπου-Κέουν Γιουν, ο οποίος ηγείται του κλάδου καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων της Samsung.
Το γεγονός πως η χρήση του Λιμανιού του Πειραιά, σε σχέση με άλλα μεγάλα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, όπως το Ρότερνταμ και η Αμβέρσα, εξοικονομεί τουλάχιστον έξι ημέρες, αποτελεί ένα πλεονέκτημα, που δύσκολα μπορούν να αγνοήσουν οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι καταναλωτικών ειδών.
Επιπλέον, η επικείμενη ενεργοποίηση της συμφωνίας με τη Hewlett Packard κι εν συνεχεία και οι αντίστοιχες με τους κινεζικούς ομίλους τηλεπικοινωνιακών ειδών Huawei και ZTE, αναμένεται να αυξήσουν το ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες, που θα μπορούν πλέον να δουν και στην πράξη, τα οφέλη της συνεργασίας με τη ΣΕΠ και το λιμάνι του Πειραιά.
Σχόλιο :Αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν και με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τελευταία στο διαδίκτυο αλλά και στην ακτή Μιαούλη ότι θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου η ήδη υπάρχουσα Cosco Logistics Greece ή Piraeus, τότε το τοπίο στο λιμάνι αλλά και και στον ευρύτερο χώρο του θριασίου θα αλλάξει δραματικά.
Πηγή: Καθημερινή
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: