Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Πειραιάς: Θα μπεί στην πρώτη πεντάδα των λιμανιών της Ευρώπης - Ανάπτυξη και στον κλάδο Logistics

Εκτελωνισμοί : Αλέξανδρος Κουρτέσης
Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι τέτοια που θα μπορούσε να επιτύχει ανάπτυξη στον κλάδο των logistics.

Το λιμάνι του Πειραιά θα μπορούσε να γίνει ένα από τα τέσσερα ή πέντε μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη σε σύντομο χρονικό διάστημα, υποστήριξε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.
Οι δηλώσεις του υπουργού πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν την κατάθεση στη Βουλή, της πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (67%) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Όπως τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης, η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι τέτοια που θα μπορούσε να επιτύχει ανάπτυξη στον κλάδο των logistics, ενώ αυτό που θα μπορούσε να κάνει το κράτος, είναι να προσφέρει κίνητρα στους επενδυτές. 
Ο κλάδος Logistics αντιστοιχεί αυτή την στιγμή στο 10% με 12% του ελληνικού ΑΕΠ, όπως δηλώνει ο Σωτήρης Τριχάς, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Logistics.
Ο κλάδος θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε.
«Ακριβώς επειδή η Ελλάδα είναι μια μικρή αγορά, θα πρέπει να επωφεληθεί από τις αποστολές που έχουν ως τελικό προορισμό τον Πειραιά», δήλωσε ο κ.  Τρίχας. «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία με το λιμάνι του Πειραιά.
http://www.ektelonismos.com
Μια ολόκληρη βιομηχανία θα μπορούσε να αναπτυχθεί γύρω από τον ΟΛΠ, με στόχο τη μεγαλύτερη κίνηση στα εμπορευματοκιβώτια», τόνισε.
Ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε παράλληλα, ότι απαιτείται μεγαλύτερη ανάπτυξη και του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και μεγαλύτερη εκμετάλλευση του λιμένος μέσω σιδηροδρομικών οδών. 
Επίσης τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθούν οι αυτοκινητόδρομοι της χώρας και τα τοπικά αεροδρόμια.
Να σημειωθεί ότι ο Πειραιάς βρίσκεται στην 11η θέση της λίστας των μεγαλύτερων λιμένων της Ευρώπης για εμπορευματικά πλοία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
To 2011, το λιμάνι του Πειραιά, αναπτύχθηκε κατά 98% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 20 κορυφαίων λιμένων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.
Πηγή:BankingNews
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: