Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σε πλήρη λειτουργία μπαίνει ο "Διάδρομος" 7

Kourtesis Alexander : Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων . ΠειραιάςΚανείς δεν φαίνεται να πήρε χαμπάρι πως τέθηκε  σε  λειτουργία πριν από λίγες ημέρες, χάρη  στη συνεργασία επτά ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ο Ευρωπαϊκός  Εμπορευματικός  Σιδηροδρομικός διάδρομος 7 (RFC7).
Οι υπογραφές μπήκαν για να φτάσει το τρένο από τον Πειραιά στην Τσεχία, την καρδιά δηλαδή της Κεντρικής Ευρώπης και προνομιακό χώρο των Γερμανών.
Θα  μπορούν δηλαδή  οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες να διέρχονται από το ένα εθνικό δίκτυο  στο άλλο  χωρίς  κανένα διοικητικό εμπόδιο {μπαξίσια κ.λπ.).
Και επειδή, όπως καταλαβαίνετε, το θέμα είχε πολλές «αγκωνιές»  διότι ανοίγει  την κερκόπορτα του Πειραιά για τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης.  
Πλάτη μπήκε και από τους Κινέζους της Cosco (βασικός εμπορικός εταίρος των Γερμανών διότι θέλουν δεν θέλουν εκεί εξάγουν ) όσο , όπως ακούγεται , και από την Ουάσιγκτον , η οποία θέλει να ανοίγει δρόμους για τις εταιρείες της που φιλοξενούνται από τον «Ασιατικό δράκο» .
Η διαδρομή του RFC7 είναι:
Prague-Vienna/Bratislaνa-Budapest-Bucharest-Constanta και Vidin- Sofia- Thessaloniki-Athens . Επτά
ευρωπαϊκές χώρες , η Τσεχική Δημοκρατία , η Σλοβακία , η Αυστρία , η Ουγγαρία , η Ρουμανία , η Βουλγαρία και η Ελλάδα με οκτώ διαχειριστές σιδηροδρομικής υποδομής και έναν φορέα κατανομής χωρητικότητας , οι πιο κάτω εταιρείες

  • ÖBB-Infrastructure – ÖBB-Infrastruktur AG - IM, Austria
  • SŽDC – Railway Infrastructure Administration, State organisation (Správa zeleznicní dopravní cesty, státní organizace) - IM, Czech Republic
  • ŽSR – Railways of the Slovak Republik (Zeleznice Slovenskej republiky) - IM, Slovak Republic
  • MÁV – Hungarian State Railways Company Limited by Shares (MÁV Magyar Álllamvasutak Zrt.) - IM, Hungary
  • GYSEV – Raab–Oedenburg–Ebenfurter Eisenbahn AG (Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.) - IM, Hungary & Austria
  • VPE - Hungarian Rail Capacity Allocation Office (Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.) - AB, Hungary
  • CFR – National Infrastructure Manager of Romania (Compania Nationala de Cai Ferate) - IM, Romania
  • NRIC – National Railway Infrastructure Company, State Enterprise (НКЖИ (Национална компания железопътна инфраструктура) - IM, Bulgaria
  • OSE – Hellenic Railways (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος) - IM, Greece

ίδρυσαν τον διάδρομο, με στόχο την ουσιαστική σύνδεση μεταξύ της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης , από την μία , της Ασίας μέσω των λιμένων της Μαύρης Θάλασσας και του Αιγαίου από την άλλη.
Σχετικά Link http://www.rfc7.eu/
Πηγή: Παραπολιτικά
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: