Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Εμπάτε Σκύλοι αλέστε .........

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λάρισα, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου δύο ημεδαποί για λαθρεμπόριο ποτών, τα οποία εισήγαγαν από τη Βουλγαρία
Ο ένας συλληφθείς μετέφερε με φορτηγό αυτοκίνητο τα λαθραία ποτά, τα οποία εισήγαγε στη χώρα, χωρίς να τα δηλώσει στο τελωνείο, ενώ ο δεύτερος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός του
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (10.305) φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών, συνολικά (1.547) αυτοκόλλητες ταινίες με αναγραφόμενες επωνυμίες ποτών και πάνω από (42.000) ευρώ
Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι προς το Δημόσιο ανέρχονται στα (108.794,82) ευρώ
Συνελήφθησαν προχθές (23-09-2013) το απόγευμα στην 305η χ/θ της ΠΑΘΕ, στον κόμβο Αερινού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 39 ετών, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην ΠΑΘΕ να κινούνται ένα πολυτελές Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, τα οποία οδηγούσαν, αντίστοιχα, ο 36χρονος και ο 39χρονος (συγγενικά μεταξύ τους πρόσωπα) και τα ακινητοποίησαν προκειμένου να τα ελέγξουν.
Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του φορτηγού και κατασχέθηκαν:
  • 908 χάρτινα κιβώτια που περιείχαν συνολικά (10.305) φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, κ.λπ), οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ένσημη φορολογική ταινία, το χρηματικό ποσό των (40.969,90) ευρώ,
  • 483 αυτοκόλλητες ταινίες με αναγραφόμενες επωνυμίες αλκοολούχων ποτών,
  • Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
  • Τρία κινητά τηλέφωνα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν εισάγει τις παραπάνω φιάλες αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία, χωρίς να τις δηλώσουν, κατά την είσοδό τους στη χώρα, στο Τελωνείο και χωρίς να καταβάλουν τους νόμιμους δασμούς και φόρους, ενώ θα τις μετέφεραν στην Αθήνα, με σκοπό την παράνομη διάθεσή τους.
Μάλιστα, όπως εξακριβώθηκε ο 36χρονος συλληφθείς, οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διάρκεια της διαδρομής και της μεταφοράς των ποτών από τον 39χρονο.
Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν, καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ και ακόμη τρία (3) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του 36χρονου.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη που διατηρούν οι δύο συλληφθέντες σε περιοχή της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.064 αυτοκόλλητες ταινίες με αναγραφόμενες επωνυμίες αλκοολούχων ποτών και
  • πενήντα (50) αβολίδοτα φυσίγγια κρότου των 9 mm .
Επισημαίνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι προς το Δημόσιο ανέρχονται στα (108.794,82) ευρώ.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί λαθρεμπορίας και περί όπλων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Πηγή:Ελληνική Αστυνομία
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: