Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΣΕΒ για εμπορεύματα


Νέο mega deal με εγχώριες επιχειρήσεις αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών σε συμφωνία με τον ΣEB ξεκινά τη λειτουργία τακτικού εμπορευματικού δρομολογίου από την Aθήνα στη Θεσσαλονίκη,
μειώνοντας στο ήμισυ το μεταφορικό κόστος των εταιρειών.
Η ανακοίνωση  της συμφωνίας αναμένεται σήμερα και ανατρέπει τα δεδομένα στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές. Η διοίκηση του σιδηρόδρομου υλοποιεί «άνοιγμα» στους μικρότερους επαγγελματίες με την υιοθέτηση των συνδυασμένων μεταφορών από το Θριάσιο Πεδίο προς τη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ανάπτυξη υπηρεσιών logistics με παράδοση προϊόντων πόρτα - πόρτα που θα συνδυάζει το τρένο με τα φορτηγά.
Μετά το deal της σιδηροδρομικής εταιρείας με την Cosco και την Hewlett-Packard η οποία σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες διεθνείς εταιρείες, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινά μέσα στον μήνα τακτικό εμπορευματικό δρομολόγιο στο εσωτερικό της χώρας με την προοπτική να επεκταθεί και στη Σόφια για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Η συμφωνία με τον ΣΕΒ περιλαμβάνει μεγάλες διεθνείς εταιρείες, καθώς και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Η συμφωνία αυτή θα δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους απ΄όλη την Αττική προς τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Β. Ελλάδα.
 Η «συγκομιδή» των εμπορευμάτων θα γίνεται με φορτηγά αυτοκίνητα, που θα διοχετεύουν την εμπορευματική κίνηση στο Θριάσιο Πεδίο απ΄ όπου και θα ξεκινά καθημερινά ένα τρένο.
Αν και μέχρι σήμερα η μεταφορά γινόταν μόνο με φορτηγά, το υψηλό κόστος έκανε τα προϊόντα μη ανταγωνιστικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι το κόστος σήμερα για ένα φορτηγό που μεταφέρει εμπορεύματα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη φτάνει τα 500 ευρώ (μόνοοοοο !!!! ????).
Πηγή: Ημερησία
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com 
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709

Δεν υπάρχουν σχόλια: