Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Cosco: Εκσυγχρονίζονται οι εγκαταστάσεις της .


http://www.ektelonismos.com
Η Cosco έφερε στους προβλήτες που διαχειρίζεται πέντε γερανογέφυρες, που συγκαταλέγονται στις πιο σύγχρονες του κόσμου.
Οι γερανογέφυρες τύπου super post panamax έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά με το φορτηγό πλοίο «Zhenhua 24» από τη Σαγκάη.
Η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, επιδιώκει να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον προβλήτα ΙΙΙ, ταχύτερα απ' ό,τι προβλέπεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις με το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το 2016.
Στο λιμάνι του Πειραιά, με την ολοκλήρωση της πλήρους λειτουργίας του προβλήτα τρία, αναμένονται ακόμα δύο σύγχρονες γερανογέφυρες ιδίου τύπου.
Με την άφιξη των πέντε γερανογεφυρών super post panamax, ο ΣΕΠ θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία έως και 360 μέτρα και να αδειάζει περίπου 4.000 κοντέινερ μέσα σε 24 ώρες.
Η ανυψωτική ικανότητα των νέων γερανογεφυρών είναι από 65-85 τόνους και κάθε μία ζυγίζει περίπου 2.000 τόνους.
Θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εμπορικός διευθυντής της Cosco Τάσος Βαμβακίδης και εκτίμησε ότι με τις νέες γερανογέφυρες οι αριθμοί των κινήσεων θα φθάσουν στα ύψη.
Εκτίμησε ότι με τη λειτουργία των προβλητών 2 και 3 ο ΣΕΠ θα μπορεί να διαχειριστεί περίπου 4,3 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έως το τέλος του 2013.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η προβλήτα 2 αυτή τη στιγμή έχει εξαντλήσει το 80% της δυνατότητάς της.
Πηγή: Reporter.gr
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709


Δεν υπάρχουν σχόλια: