Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τούρκοι & Βούλγαροι οδηγοί απέκλεισαν το μεθοριακό Τελωνείο «Καπιτάν Αντρέεβο»


Τούρκοι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία ως κίνηση διαμαρτυρίας για την «αυθαίρετη και παράνομη κράτηση των βουλγαρικών φορτηγών στα τουρκικά σύνορα», όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BTV ο αντιπρόεδρος της κλαδικής ένωσης μεταφορέων Ηλιάν Φιλίποφ.
Στην ίδια εκπομπή, ο μεταφορέας Τσβετάν Φιλίποφ κατήγγειλε ότι είναι «εγκλωβισμένος» στον συνοριακό σταθμό ελέγχου «Καπιτάν Αντρέεβο-КАПИТАН АНДРЕЕВО» από την περασμένη Δευτέρα, ενώ άλλοι συνάδελφοί του έχουν ακινητοποιηθεί στα σύνορα από την περασμένη Παρασκευή.
Οι μεταφορείς καταγγέλλουν τις τουρκικές τελωνειακές Αρχές για «συστηματική διάκριση και κράτηση των φορτηγών με αφορμή διάφορα προσχήματα και απαιτήσεις που έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».
Αποτέλεσμα αυτής της στάσης των τουρκικών Αρχών, προσθέτουν, είναι «εμείς (οι μεταφορείς) να πληρώνουμε αποζημιώσεις που φθάνουν τα 28.000 ευρώ».
Με την ευκαιρία των προσεχών συναντήσεων των υπουργών μεταφορών Βουλγαρίας και Τουρκίας την 22α Μαΐου, ο κ Ράικοφ ανέφερε οτι σκοπεύει να λάβει μέτρα αντίστοιχα με αυτά της Τουρκίας, σε ότι αφορά τη διακίνηση των τούρκων οδηγών στο βουλγαρικό έδαφος.
Πηγή: Ζούγκλα

Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709




Δεν υπάρχουν σχόλια: