Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Νέες εξαγγελίες για την πάταξη του λαθρεμπορίου μετά την συνάντηση Στουρνάρα και Πρατηριούχων


Έχω χάσει το μέτρημα για τον αριθμό των εξαγγελιών για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων .
Βέβαια οι λαθρέμποροι γελάνε , τρίβουν τα χέρια τους, ειρωνεύονται . Μία από τα ίδια ? Ελπίζω όχι. Η χώρα μας έχει φτάσει στον πάτο . Πρέπει να δοθεί ένα τέλος Τώρα. Αρκετά έφαγαν !! 

Συνάντηση του Υπουργού με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων υγρών καυσίμων
Το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες, ώστε να θωρακιστεί το σύστημα διακίνησης καυσίμων απέναντι σε όλες τις στρεβλώσεις και πρακτικές νοθείας, καταδολίευσης και φοροδιαφυγής.
Αυτό επισήμανε στους εκπροσώπους των πρατηριούχων υγρών καυσίμων ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα το μεσημέρι, όπου και του εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, ζητώντας παράλληλα τη λήψη μέτρων για το λαθρεμπόριο.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τα οποία έχουν ως αφετηρία το νόμο 4072/2012, οι διατάξεις του οποίου θα ενεργοποιηθούν πλήρως με τα σχέδια υπουργικών αποφάσεων που αναμένονται μέχρι 30 Νοεμβρίου.
Μεταξύ των διατάξεων αυτών συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών στις φορολογικές αποθήκες, σύστημα GPS στα βυτιοφόρα και στα πλωτά μέσα και η ιχνηθέτηση υγρών καυσίμων με ραδιοϊσότοπα.
Πηγή:
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709