Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή στο ΧΑΑ για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων επί της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ & ΣΕΠ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 Ο ΟΛΠ Α.Ε. απέστειλε στο ΧΑΑ την ακόλουθη επιστολή σχετικά με το εγερθέν θέμα των κρατικών ενισχύσεων επί της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. :
 “Η ΟΛΠ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι από την Πρόσκληση υποβολής παρατηρήσεων που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Δ/νση Ανταγωνισμού (C 301/55), δεν επηρεάζεται κατ’ ουδένα τρόπο η Σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ – ΣΕΠ ΑΕ (άρθρο 1 Ν. 3755/2009) για την Παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς σύμφωνα με όσα γίνονται δεκτά, δεν εγείρονται σχετικά με αυτή ζητήματα κρατικών ενισχύσεων.
Με την ανωτέρω Πρόσκληση, η Επιτροπή θεωρεί, ότι ορισμένα φορολογικά πλεονεκτήματα που προέβλεψε το Ελληνικό Δημόσιο για τη ΣΕΠ ΑΕ και τα οποία περιλαμβάνονται στα επόμενα άρθρα 2 και 3 του Ν. 3755/2009, αποτελούν κρατική ενίσχυση και ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο να υποβάλλει τις παρατηρήσεις του”.
  Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «η διερευνώμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπόθεση δεν έχει καμία επίπτωση επί των σχέσεων και των εργασιών των δύο Προβλητών, που διαχειρίζονται ο ΟΛΠ Α.Ε. και η ΣΕΠ Α.Ε. Η όλη υπόθεση δεν αφορά το άρθρο 1 του νόμου, το οποίο ορίζει μεταξύ άλλων και τις οικονομικές σχέσεις των δύο μερών».

Πηγή:ΟΛΠ
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709