Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κλειστά τα τελωνεία στις 26 , 27 , 28 , Σεπτεμβρίου .



Η ΟΤΥΕ (Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-9-12

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Ο.Τ.Υ.Ε.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-9-2012ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-9-2012

     Συνάδελφοι,

       Στις 18-09-2012 συγκλήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση, μετά την τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13-09-12 και την πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών και να καθορίσει τον τρόπο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενόψει της σχεδιαζόμενης νέας βάρβαρης επίθεσης της Κυβέρνησης σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων.
       Το Γενικό Συμβούλιο καταγγέλλει για πολλοστή φορά τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας της Κυβέρνησης που στόχο έχει την καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου, μέσω της κατάργησης των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας και της  μείωσης της υπερβάλλουσας διαφοράς (κατά το 1/3 από 1/11/12). Περαιτέρω, η σχεδιαζόμενη νέα εργασιακή εφεδρεία σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα καταφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην Τελωνειακή Υπηρεσία, η υποστελέχωση της οποίας διαρκώς εντείνεται.
       Μετά τις περικοπές του 2010 και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι έχουν ήδη απωλέσει το 50% των αποδοχών τους και  από 1/11/12, με τη μείωση της υπερβάλλουσας διαφοράς, η συνολική μείωση  θα φτάσει το 55%. Παράλληλα, δεν έχει καταβληθεί καμία υπερωρία ως και καμία αμοιβή για νυχτερινή απασχόληση και για εργασία Κυριακών και λοιπών εξαιρέσιμων από  1-11-2011 σε κανέναν συνάδελφο.
      Μετά την εργασιακή εφεδρεία που εφαρμόστηκε το 2011 και τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις των συναδέλφων, ως απόρροια αυτής, οι περισσότερες τελωνειακές μονάδες έχουν σοβαρά προβλήματα ομαλής λειτουργίας και οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.
      Για όλους τους παραπάνω λόγους το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

-        Τη συμμετοχή, με όλες μας τις δυνάμεις, στην Πανελλαδική –Πανεργατική απεργία που κήρυξαν από κοινού Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, προκειμένου το σύνολο των εργαζομένων να δώσει στην Κυβέρνηση ένα  ηχηρό μήνυμα ανατροπής των νέων μέτρων.

 -       Την κήρυξη 48ωρης απεργίας για την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012.

-         Την εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις  και συγκεκριμένα μία (1) 48ωρη απεργία, δύο (2) 24ωρες και πέντε (5) νυχτερινές, πέντε (5) απογευματινές  και πέντε (5) απογευματινές-νυχτερινές απεργιακές κινητοποιήσεις πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών ανάλογα με τις  εξελίξεις και τα γεγονότα.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ω Ν Τ Α Σ

-Τη διασφάλιση αμοιβών αξιοπρεπούς διαβίωσης με τη διατήρηση τουλάχιστον  των σημερινών αποδοχών μας,  μέσω της μη περαιτέρω μείωσης της υπερβάλλουσας διαφοράς και της μη κατάργησης των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
-Την επέκταση της ρύθμισης για την υπερβάλλουσα διαφορά στους πρόσφατα διορισθέντες υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ καθώς και στους συναδέλφους του πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.  
-Την άμεση πρόσληψη υπαλλήλων για την στελέχωση κυρίως των τελωνειακών μονάδων στις προβληματικές  και παραμεθόριες περιοχές, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.
-Τη μη εφαρμογή οποιασδήποτε μορφής εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και ειδικότερα στην Τελωνειακή Υπηρεσία, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει συρρικνωθεί στο ήμισυ του έμψυχου δυναμικού της.
-Τη μη περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
-Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών καθώς και των αμοιβών από νυχτερινή απασχόληση και εργασία τις Κυριακές και λοιπές εξαιρέσιμες.
-Τη σύνδεση των ανωτέρω οικονομικών παροχών και αποζημιώσεων κάθε τελωνειακού υπαλλήλου είτε με τα καταβαλλόμενα από τους συναλλασσόμενους ποσά για την εκτέλεση τελωνειακών εργασιών είτε από τους ιδίους πόρους της κοινότητας που παρακρατούνται από τη χώρα μας ως δαπάνες είσπραξης αυτών - Θέσπιση ειδικού μισθολογίου. 

     Σας καλούμε να στηρίξετε τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου, όπως το έχετε πράξει μέχρι σήμερα, γιατί δεν αντέχουμε άλλες θυσίες που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση και γιατί κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση κι όχι μόνο τα συνήθη θύματα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
     
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-09-2012

ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

        
                        Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Τ.Υ.Ε.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
 
     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ                                ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ
------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email :kourtesisa@hotmail.com
Tel :6977636709