Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τελωνειακοί: 4ωρη στάση Εργασίας την Πέμπτη 13-09-12


Συνάδελφοι,

       Στις 06-09-2012 συγκλήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων που σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση.    
Το Γενικό Συμβούλιο καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας της Κυβέρνησης, με την οποία οδηγούμαστε στην πλήρη  καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου, αφού μετά την απώλεια του 50% των αποδοχών μας από το 2009, επίκειται η περικοπή της  υπερβάλλουσας διαφοράς (αρχικά κατά το 1/3 από 1/11/12), ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιη η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας. 
       Ακόμη, δεν έχει καταβληθεί καμία υπερωρία, ούτε η πρόσθετη αμοιβή για τη νυχτερινή απασχόληση και την εργασία κατά τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες μέρες,  από  1-11-2011 μέχρι σήμερα σε κανέναν συνάδελφο. 
 Περαιτέρω, η σχεδιαζόμενη νέα εργασιακή εφεδρεία θα αποτελέσει και το τελειωτικό χτύπημα στην λειτουργία της Τελωνειακής Υπηρεσίας. 
        Η Ομοσπονδία μας με δεδομένο ότι οι αποδοχές μας δε συνάδουν με την ιδιαιτερότητα της εργασίας που προσφέρουμε και με στόχο να αποκατασταθεί μέρος τουλάχιστον αυτής της αδικίας, 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

      Την κήρυξη 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας για την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 και από ώρα 11.30 έως 15.30 διεκδικώντας: 
- Διατήρηση της υπερβάλλουσας διαφοράς και μη περικοπή των δώρων Χριστουγέννων/Πάσχα και επιδόματος αδείας για διασφάλιση αμοιβών αξιοπρεπούς διαβίωσης.
- Νέες προσλήψεις για τη στελέχωση των Τελωνειακών Υπηρεσιών λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού.
- Εξαίρεση των Τελωνειακών Υπαλλήλων από την όποια μορφής εφεδρεία είτε ως συνταξιοδοτική ωρίμανση είτε ως διαθεσιμότητα κατόπιν αξιολόγησης, λόγω του μεγάλου βαθμού εξειδίκευσής τους και του ήδη μειωμένου αριθμού υπηρετούντων.- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, νυχτερινών και Κυριακών/εξαιρεσίμων.     Σας καλούμε να στηρίξετε τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου, όπως το έχετε πράξει μέχρι σήμερα, γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ανεχτεί την αδικία που έχει συντελεστεί εις βάρος μας. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-9-2012
     
ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-09-12
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Λ.Κ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ
ΣΤΙΣ 12.00
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

      Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Γενικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου επανεκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.
            
        
                            Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Τ.Υ.Ε.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
 
     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ                       ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Πηγή:OTYE
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709