Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Προσεκτικοί» στις κινήσεις τους οι Κινέζοι

Ο Προβλήτας ΙΙ της Κινέζικης Cosco
Και όμως οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον τομέα των λιμανιών.
Μέχρι εδώ δεν υπάρχει καμία είδηση καθώς το ενδιαφέρον είναι εκπεφρασμένο και μάλιστα από την ανώτατη βαθμίδα Κινεζικά στελέχη και καταγεγραμμένο στο πρόσφατο παρελθόν.
Η είδηση είναι ότι είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με τα πλάνα επενδύσεων σε λιμάνια και τερματικούς σταθμούς (terminals) όπως τεκμαίρεται από δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλου της COSCO PACIFIC κ. Qiu Jinguang.
Ο οποίος και σημείωσε μεταξύ άλλων πως παράλληλα βλέπουν και επενδυτικές ευκαιρίες στους στρατηγικούς τους στόχους, εξετάζοντας μεταξύ των άλλων και μερικές περιπτώσεις στις οποίες μπορούν να πάρουν την πλειοψηφία των μετοχών.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Qiu Jinguang αναφέρθηκε στην σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, στον Προβλήτα ΙΙΙ και της εκπλήρωσης στο ακέραιο των συμφωνηθέντων , και μάλιστα, σε χρόνους ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.
Εκ των στοιχείων καθίσταται προφανές ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο, θα μπορεί να ασκεί διοίκηση για να έχει ανάλογα αποτελέσματα με αυτά του ΣΕΠ στον προβλήτα ΙΙ και σε λίγο του προβλήτα ΙΙΙ αναβαθμίζοντας το λιμάνι Πειραιά σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του.
Αξίζει να υπενθυμιστεί τέλος ότι προς ώρας δεν έχει ξεκαθαρίσει το κυβερνητικό επιτελείο τι θα γίνει με τα λιμάνια αλλά και πως θα λύσει το θέμα της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ, παρά το γεγονός ότι σε γνώση της είναι το εκπεφρασμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα terminals των ΟΛΠ και ΟΛΘ είτε από Κινεζικών συμφερόντων εταιρίες, πανίσχυρες ευρωπαϊκών συμφερόντων εταιρίες αλλά και παγκοσμίου εύρους λιμενικού διαχειριστές.
Πηγή:MariNews
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709