Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΔΥΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισθοί και οι εσωτερικές συναλλαγές, αγορές κλπ θα γίνονται σε άλλο νόμισμα όχι σε ευρώ. Οι καταθέσεις και οι διεθνείς συναλλαγές θα μείνουν στο ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει υποτίμηση σε μισθούς και πτώση των τιμών ώστε να μπορέσουν οι Έλληνες να αντέξουν την μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας και ταυτόχρονα η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.
Αυτή είναι με λίγα λόγια η πρόταση του κεντρικού τραπεζίτη της Πολωνίας Μάρεκ Μπέλκα που έδωσε συνέντευξη στους Financial Times Deutschland.
"Δεν ζητώ να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, όμως για εσωτερικούς σκοπούς θα μπορούσε να εξεταστεί ένα εργαλείο πληρωμών που θα χρησιμοποιείται μέσα στη χώρα, κυρίως από το δημόσιο τομέα"
λέει ο κύριος Μπέλκα που θεωρεί οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια “απέλπιδα”
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας επεσήμανε ότι με ένα διπλό νομισματικό σύστημα οι καταθέσεις στις τράπεζες θα παραμείνουν σε ευρώ και δεν θα χάσουν την αξία τους. Όμως οι μισθοί στην Ελλάδα θα πληρώνονται με ένα νέο νόμισμα το οποίο θα είναι υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ.
Ο Μπέλκα δήλωσε ότι αυτή η "κρυφή υποτίμηση" θα κάνει τις ελληνικές υπηρεσίες και τα προϊόντα πιο φτηνά και πιο ανταγωνιστικά:
"Οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν και άλλες θυσίες, αλλά τουλάχιστον έτσι θα γίνει με πολιτισμένο τρόπο. Πρέπει να κάνουν τον τουρισμό και άλλες υπηρεσίες πιο ελκυστικές. Η Ελλάδα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της"
Πηγή: Capital
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709