Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Απάντηση-Διάψευση της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Νομών Κυκλάδων και Σάμου


Πριν λίγο  πήραμε   μέσω email την ποιο κάτω επιστολή Απάντηση - Διάψευση, της 10ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Νομών Κυκλάδων και Σάμου και συγκεκριμένα από τον Γενικό γραμματέα της Κο Παπαμανώλη σχετικά με το θέμα που αναδημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί 20/02/2012. Σχετική ανάρτηση μας εδώ  Εδώ το αρχικό δημοσίευμα του Υπουργείου Οικονομικών


Σύρος, 20 Φεβρουαρίου 2012


Μέχρι εκεί φτάνει η επίσημη κυβερνητική παραπληροφόρηση?
Τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε τέχνη τη στοχοποίηση κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων με σκοπό τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής. Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικό στέλεχος συκοφαντεί έναν κλάδο δημοσίων υπαλλήλων. Είναι όμως ίσως η πρώτη φορά που οι συκοφαντικές ανακρίβειες διατυπώνονται με τέτοιο επίσημο τρόπο μέσα στη Βουλή και δεν αντικρούονται.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, την 16 Φεβρουαρίου 2012, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη, αφού αναφέρθηκε στις εισπράξεις των Τελωνείων, «αποκάλυψε» ότι το 2011 δήθεν απολύθηκαν για πειθαρχικούς λόγους τετρακόσιοι (400) τελωνειακοί υπάλληλοι!!!
Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν απολύθηκαν ποτέ αλλά ούτε καν υφίσταται θέμα πειθαρχικής δίωξης τετρακοσίων (400 !!!) τελωνειακών. Ίσως ο κ. Π. Οικονόμου δεν γνωρίζει ότι ο τελωνειακός κλάδος, του οποίου είναι πολιτικός προϊστάμενος, αριθμεί σήμερα περί τους 2.000 υπαλλήλους. Μάλιστα, τέτοια ήταν η επιπολαιότητα της πολιτικής ηγεσίας που, αντί να ανακαλέσει, προχώρησε σε ανάρτηση της ψευδούς ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών (συνημμένο).
Όταν διαπιστώνουμε ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός διατυπώνει τέτοιες ανακρίβειες, όταν ο επίσημος ιστότοπος του υπουργείου αναπαράγει αναληθή στοιχεία τότε μας δίνεται το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την ακρίβεια κάθε δήλωσης και κάθε στοιχείου που μας παρουσιάζεται, ακόμα και από τα επίσημα έδρανα της βουλής.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαρήγαγαν με πηχυαίους τίτλους την "αποκάλυψη", διανθίζοντάς τη με σχόλια για τους 400 δήθεν απολυμένους συναδέλφους. Αυτή ακριβώς τη στιγμή, εντύπωση προκαλεί η σιωπή του επίσημου συνδικαλιστικού οργάνου των τελωνειακών υπαλλήλων (ΟΤΥΕ). Προφανώς, η φιλοκυβερνητική διοίκηση της ΟΤΥΕ δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον κ. αναπληρωτή υπουργό εκδίδοντας μία επίσημη ανακοίνωση.
Ποιος ξέρει άραγε τι άλλο ψέμα "μας έχουν σερβίρει", χωρίς να το έχουμε πάρει είδηση.

Γ. Ι. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ
Γενικός Γραμματέας
10ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Νομών Κυκλάδων και Σάμου

Υ.Γ.: Παρακαλούνται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία διαβιβάζεται η παρούσα, αφού επιβεβαιώσουν ότι ουδέποτε "απολύθηκαν για πειθαρχικούς λόγους τετρακόσιοι (400) τελωνειακοί", να αποσύρουν την ψευδή είδηση με αντίστοιχο σχόλιο.
Σχόλιο του Ιστιολόγίου μας : Ζώντας πάρα πολλά χρόνια στους χώρους δουλειάς που είναι τα τελωνεία , μου έκανε μεγάλη εντύπωση το δημοσίευμα για τον λόγο ότι τέτοια "θέματα" "δυνατά" γίνονται αμέσως αντιληπτά στον χώρο μας  ο οποίος μας είναι πολύ πολύ γνωστός.  Φανταστείτε  λοιπόν να είχαν απομακρυνθεί 400 υπάλληλοι . ????  
Tel :6977636709