Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Ιδρύονται τελωνεία για πρώτη φορά σε Ίμβρο και Τένεδο

Ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος κατοίκων στα νησιά αυτά

Δεκαέξι Περιφερειακές Διευθύνσεις Τελωνείων και Εμπορικών Ζωνών της Τουρκίας, καθώς και επιμέρους τελωνειακές Αρχές, ιδρύονται με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, που δημοσιεύθηκε στο υπ΄αριθμ. 28150 φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης της χώρας.
Οι υπό ίδρυση διευθύνσεις θα υπάγονται στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις μεταξύ αυτών και η Περιφερειακή Διεύθυνση Τελωνείων και Εμπορικών Ζωνών Δυτικής Προποντίδας, με έδρα τη Ραιδεστό, στην οποία θα υπάγονται οι τελωνειακές Αρχές των νησιών Ίμβρου και Τενέδου. Οι συγκεκριμένες τελωνειακές Αρχές ιδρύονται για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με τους ιμβριακούς Συλλόγους «με την εξαιρετική αυτή εξέλιξη, τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος είναι πλέον σημεία εισόδου στην Τουρκία από το εξωτερικό και εξόδου από αυτήν για διακίνηση προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών από και προς το εξωτερικό.
Αυτό οδηγεί στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των Ιμβρίων και Τενεδίων για την απευθείας αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση των πατρίδων τους με προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, το οποίο έθεταν προς τις Αρχές τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και τα Ιμβριακά Σωματεία με σκοπό την συγκοινωνιακή διευκόλυνση των Ιμβρίων και Τενεδίων της διασποράς και την ευκολότερη και συχνότερη επάνοδο στη γενέθλια γη τους».
Πηγή:Οδυσσέας 
Επιμέλεια: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel :6977636709