Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Δεν θα επιτρέψουμε επιστροφή στις μέρες του 2008” είναι η κεντρική ιδέα εγγράφου των ναυτιών πρακτόρων Θεσσαλονίκης που δεν είδαν με καλό μάτι την εξαγγελία των χειριστών του ΟΛΘ, να ξεκινήσουν αποχή από υπερωριακή απασχόληση, εργασίες σ/κ και αργιών, αντιτιθέμενοι στο νομοθέτημα που κάνει λόγο για μείωση αποδοχών σε εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.
Eλάφρυνση περίπου 5 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα επιφέρει στο μισθολογικό κόστος του Οργανισμού το «κούρεμα» 35%, έναντι των ισχυόντων το 2009, στο ύψος των αποδοχών του προσωπικού του.
Πάντως η γνωστοποίηση της κινητοποίησης προκάλεσε παρέμβαση της Διοίκησης του Οργανισμού ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα οι παραγωγικές τάξεις θα βρίσκονται επί ποδός πολέμου καθώς στη παρούσα συγκυρία δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να δεχθούν νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στη πλέον κρίσιμη για τα οικονομικά περίοδο της χώρας αλλά κυρίως για το εξαγωγικό εμπόριο το οποίο ελέω και της κρίσης σε σύγκριση με το εισαγωγικό, πηγαίνει “πρίμα”.
Eλάφρυνση περίπου 5 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα επιφέρει στο μισθολογικό κόστος του ΟΛΘ το «κούρεμα» 35%, έναντι των ισχυόντων το 2009, στο ύψος των αποδοχών του προσωπικού του.

Πηγή:TheSeaNation , Ημερησία
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
Tel:6977636709