Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Τεχνική Βάση του ΟΛΠ


Είναι δυνατόν το λιμάνι του Πειραιά να λειτουργεί προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλίων και ταυτόχρονα να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες με εργαζόμενους που θα έχουν μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα;»
Το ερώτημα αυτό έθεσε ευθέως στους εργαζόμενους της τεχνικής βάσης του ΟΛΠ στη Δραπετσώνα, κατά τη χτεσινή της περιοδεία στο χώρο, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Η απάντηση δόθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ανατροπές στα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς αυτή την περίοδο ο Οργανισμός διαμορφώνει νέο Κανονισμό Λειτουργίας με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μετόχων του και της κερδοφορίας του.
Τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ  Γ. Ανωμερίτης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, αναφέροντας μάλιστα ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, των οποίων οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» έχουν βάλει την σφραγίδα τους στην πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.
Η Δ. Μανωλάκου, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε ότι «η λέξη βαρβαρότητα θα είναι λίγη για να περιγράψει» τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, σημειώνοντας ότι ανάμεσα σε αυτά είναι και το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, που παραδίδει τμηματικά το λιμάνι στους μονοπωλιακούς ομίλους της κρουαζιέρας, των μεταφορών, χώρια αυτά που θα εισπράξουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι από τα κονδύλια για τα έργα που περιέχει το «πρόγραμμα». Συνολικά, το επενδυτικό πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, κονδύλια που θα βγουν από το εξανεμισμένο λαϊκό εισόδημα.
«Λεφτά υπάρχουν», σημείωσε, «μόνο που πηγαίνουν στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους». «Να διεκδικήσουμε, συνέχισε, τον πλούτο που παράγουμε και έχει συγκεντρωθεί σε λίγους. Αν έχουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, να ζήσουν και να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, τότε δε θα υπάρχει κρίση. Και για να γίνει αυτό πρέπει να μείνουν άνεργοι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες». «Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε χώρο δουλειάς, οργανώνουμε την πάλη, αλλάζουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στα συνδικάτα και συναντιόμαστε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».
Πηγή:Ριζοσπάστης
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709