Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο ανταγωνισμός φέρνει συμφωνίες στις γραμμές Ασίας - Ευρώπης

Στον αστερισμό των συνεργασιών έχουν εισέλθει για τα καλά οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών (liners) προκειμένου να μειώσουν το κόστος και να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους σε μια περίοδο έντασης της οικονομικής κρίσης, αυξημένης προσφοράς χωρητικότητας και συγκράτησης του ρυθμού αύξησης του παγκόσμιου εμπορίου.
Χθες ανακοινώθηκε μια ακόμη μεγάλη συνεργασία ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ως απάντηση σε ανάλογες κινήσεις που είχαν γίνει γνωστές τις προηγούμενες ημέρες.
Συνασπισμός των πέντε
Πέντε ασιατικές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνασπίζονται προκειμένου να βελτιώσουν την απόδοση των γραμμών και να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της σημαντικής πτώσης των ναύλων.
Πρόκειται για τις εταιρείες China Cosco Holdings, Evergreen, Yang Ming Line, Hanjin Shipping και Kawasaki Kisen Kaisha, οι οποίες θα παρέχουν 12 εβδομαδιαία service στη Ευρώπη και τη Μεσόγειο Θάλασσα με πλοία μεταφορικής ικανότητας 13.000 TEU το κάθε ένα, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η εταιρεία Hanjin Shipping Co, μια από τις συμμετέχουσες στη νέα συμμαχία.

Η συνεργασία θα ξεκινήσει στο δεύτερο τρίμηνο του 2012. Οι ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσπαθούν μέσω συνεργασιών να μειώσουν το κόστος, σημειώνουν οι αναλυτές.
Εκτιμούμε ότι η συνεργασία μας θα βελτιώσει τα κέρδη των εταιρειών μας, καθώς θα μειωθεί το κόστος στα λιμάνια, ανέφερε η Hanjin Shipping στη δήλωσή της.
Πηγή:Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709