Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση εφ' ολης της ύλης βουλευτών από την ΣΕΠ Α.Ε

Η εταιρεία σέβεται και τηρεί απαρέγκλιτα την ελληνική νομοθεσία, τόσο ως προς τις αμοιβές που καθορίζονται από τι κλαδικές συμβάσεις όσο και ως προς τους κανόνες υγιεινής-ασφάλειας και εκπαίδευσης.
Τη διαβεβαίωση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Α' Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη παρέσχεσαν στους βουλευτές της Β΄ και Α΄ Πειραιά που επισκέφθηκαν χθες τις εγκαταστάσεις της Cosco -ΣΕΠ Α.Ε στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα DU Qiwen και του Α΄ Αντιπρόεδρου της ελληνικής Βουλής, κ. Γ. Νιώτη.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε αναλυτική παρουσίαση από τους υπεύθυνους της COSCO για την πορεία του επενδυτικού προγράμματος το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν:

  • Στον προβλήτα II του Πειραιά μετά την παραχώρησή του στην COSCO έχουν επενδυθεί 180 εκατ. ευρώ, τόσο ως πληρωμή προς το ελληνικό κράτος όσο και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.
  •  Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι η κατασκευή του προβλήτα III στο οποίο θα επενδυθούν 170 εκατ. ευρώ, σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.
  • Η διακίνηση κοντέινερ για το λιμάνι του Πειραιά από 600 χιλ. το 2009 έχει ανέλθει στο 1 εκατ. 600 χιλ. το 2011 και υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2012 θα υπερβαίνει τα 2 εκατ. κοντέινερ.
  • Στην COSCO- ΣΕΠ απασχολούνται με άμεση σχέση εργασίας 700 εργαζόμενοι, ενώ υπάρχει συνεργασία με πολλές επιχειρήσεις του Πειραιά.

Οι επικεφαλής της COSCO- ΣΕΠ έθεσαν το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού του Πειραιά με το Θριάσιο, όπως και της επιστροφής ΦΠΑ προς την εταιρεία, τα οποία καθυστερούν εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας.
Στόχος είναι το λιμάνι του Πειραιά να γίνει πρώτο στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια κατέληξε ο επικεφαλής της COSCO HELLAS, κ. DU Qiwen.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Δημήτρης Καρύδης τόνισε ότι οι επενδυτικές πρωτοβουλίες μέσω παραχωρήσεων μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» μιας πρωτοφανούς ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης ενώ υπογράμμισε τις μεγάλες αντιδράσεις που υπήρξαν στο παρελθόν για την σύμβαση παραχώρησης.
Στην συνέχεια ο βουλευτής Α΄ Πειραιά αναφέρθηκε σε ορισμένα θέματα που θέτουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα λιμάνια, του εργατικού κέντρου Πειραιά, τα οποία αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα στην COSCO- ΣΕΠ και ζήτησε συγκεκριμένη ενημέρωση από τους υπεύθυνους της εταιρείας:
Για το: 
  •  Αν υπάρχουν και λειτουργούν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας με την συμμετοχή των εργαζομένων.
  • Αν τηρούνται οι κλαδικές και οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας. Αν υπάρχει Σωματείο Εργαζομένων.
  • Αν το προσωπικό εκπαιδεύεται με συστηματικό τρόπο.
  • Αν πράγματι υπάρχουν 700 εργαζόμενοι ή οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται μέσω υπεργολάβων. 
Οι εκπρόσωποι της COSCO- ΣΕΠ απάντησαν ότι η εταιρεία σέβεται και τηρεί απαρέγκλιτα την ελληνική νομοθεσία τόσο ως προς τις αμοιβές που καθορίζονται από τις κλαδικές συμβάσεις, όσο και ως προς τους κανόνες υγιεινής – ασφάλειας και εκπαίδευσης.
Προσέθεσαν δε ότι η αρμόδια επιθεώρηση εργασίας του Κερατσινίου έχει πολλές φορές διενεργήσει ελέγχους στην εταιρεία.
Κάλεσαν μάλιστα τους βουλευτές Πειραιά να επισκεφθούν ελεύθερα όλες τις εγκαταστάσεις εργασίας της εταιρείας και να τους παρουσιάσουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Πηγή: TheSeaNations
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709