Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Προβλήτας ΙΙ: Καταγγελίες για τις εργασιακές σχέσεις

Στα χέρια του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αδωνι Γεωργιάδη βρίσκονται από χθες οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), για τις εργασιακές σχέσεις στον προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά που διαχειρίζεται η θυγατρική της Cosco Pacific, ΣΕΠ Α.Ε. Οι σοβαρές Καταγγελίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου , καθώς και του ημερήσιου Οικονομικού τύπου .
Χθες, ο υφυπουργός δέχθηκε την επίσκεψη του ευρωπαίου συντονιστή του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC), Πίτερ Σο, μαζί με αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σο σε συνέντευξη τύπου λίγη ώρα αργότερα: «Είχαμε πραγματικά εποικοδομητικές συναντήσεις, με τον κ. υφυπουργό ο οποίος μας άκουσε και μας απάντησε ότι θα συλλέξει στοιχεία και θα μας απαντήσει. Επίσης άκουσα ότι και μια επιτροπή βουλευτών θα επισκεφθεί την προβλήτα ΙΙ. Όλα αυτά είναι ένα πρώτο βήμα».
Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος κατήγγειλε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας και τα συναρμόδια υπουργεία δεν γνωρίζουν τον αριθμό των εργαζομένων που δουλεύουν στον προβλήτα ΙΙ, και έκανε λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις, που είχαν γίνει και απέτρεψαν την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών για να συμπληρώσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να επαναφέρει το θέμα.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η ΣΕΠ έχει ενημερώσει ήδη τον IDC ότι τηρεί στο έπακρο τη κείμενη νομοθεσία, καθώς και ότι ελεγχθεί, με απόλυτη επιτυχία, εννέα φορές μέχρι σήμερα από την Επιθεώρηση Εργασίας.
Σημειώνεται ότι, χθες, ήταν ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των εργαζομένων στα λιμάνια. Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για την εισαγωγή τριτοκοσμικών εργασιακών σχέσεων».
Α.Κ  Σχόλιο = Η βεντέτα καλά κρατεί
Πηγή: Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Κουρτέσης Αλέξανδρος Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com
Tel:6977636709