Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΠ - Cosco ΜΑΖΙ για το Θριάσιο

«Σφραγίστηκε» η από κοινού συμμετοχή του ΟΛΠ και της Cosco σε σχήμα που θα διεκδικήσει την κατασκευή και λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο

«Σφραγίστηκε» η από κοινού συμμετοχή του ΟΛΠ και της Cosco σε σχήμα που θα διεκδικήσει την κατασκευή και λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ ΑΕ) Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι «οι δύο πλευρές έχουμε συμφωνήσει ότι θα πάμε μαζί, αφού άλλωστε είμαστε χρήστες του ίδιου προϊόντος».
Οπως αποκάλυψε ο κ. Ανωμερίτης η συμφωνία είχε κλείσει από τον περασμένο Μάιο, σε προηγούμενο ταξίδι στη χώρα μας του προέδρου της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιαφού, και αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχει καθορίσει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τέθηκαν από κάθε πλευρά 12 ερωτήματα στα οποία δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις.
Διαγωνισμός
«Ο διαγωνισμός είναι προσανατολισμένος στους χρήστες που θα βρεθούν σε έναν χώρο με τρένο, λιμάνι, εθνικό δρόμο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, αναφέροντας ότι «στο εταιρικό σχήμα φυσικά μπορούν να πάρουν μέρος και άλλοι».
Να σημειωθεί ότι η ανάδοχος εταιρεία, που θα προκύψει από τον διεθνή διαγωνισμό, θ’ αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου ύψους περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Οπως είπε, ακόμα, ο κ. Ανωμερίτης μέσα στο 2011 θα έχει ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, στο Ικόνιο με το Θριάσιο Πεδίο.
Ο ίδιος ανακοίνωσε, ακόμα, ότι ο ΟΛΠ προχωράει σε έργα και παρεμβάσεις για τον διπλασιασμό του χώρου του τομέα αυτοκινήτων (car terminal), επειδή πρόκειται για μια κερδοφόρα δραστηριότητα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Μάλιστα, φέτος, αν και περίοδος παγκόσμιας κρίσης η διαμετακόμιση οχημάτων κατέγραψε αύξηση 60%.
Πηγή: Έθνος
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης . Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων .
http://www.ektelonismos.com
http://custom-brokers.blogspot.com
email:kourtesisa@hotmail.com