Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πειραιάς: Κατά της πώλησης του ΟΛΠ ο δήμαρχος


Ο ΟΛΠ δεν πωλείται, όπως δεν πωλείται το Δημοτικό Θέατρο, το Βεάκειο, η πλατεία Κοράη. Το λιμάνι είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης και θέση μας είναι ότι πρέπει να γυρίσει στο «φυσικό του ιδιοκτήτη», που είναι ο δήμος.
Αυτό δήλωσε, χθες, σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει ενημερώσει για τις θέσεις του με επιστολή και τον πρωθυπουργό.
Λέμε «όχι» στην πώληση και «ναι» στην αξιοποίηση των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει το λιμάνι με μακροχρόνιες μισθώσεις. Ελπίζω αυτές τις κρίσιμες ώρες να υπάρξει σύνεση τόσο από τους κυβερνώντες, όσο και από τους υποψήφιους αγοραστές πρόσθεσε ο δήμαρχος του Πειραιά. Στην επιστολή ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά και της Ευρώπης, με μια ακατανόητη απόφαση της Πολιτείας το λιμάνι του Πειραιά εξαιρέθηκε και είναι μαζί με άλλα δώδεκα εκτός δικαιοδοσίας της δημοτικής του αρχής.
Θεωρώ ότι η πράξη αυτή ήταν εγκληματική σε βάρος της κοινωνίας, αλλά και της πόλης του Πειραιά, που ενώ επιβαρύνεται από τη λειτουργία του λιμανιού, δεν έχει καμία δικαιοδοσία, αλλά και κανένα έσοδο. Δηλαδή η πιο σημαντική πλουτοπαραγωγική και αναπτυξιακή δύναμη του Πειραιά επιβαρύνει δυσανάλογα χωρίς να υπάρχει θετικό ισοδύναμο στην πόλη, της οποίας το λιμάνι είναι ζωτικό τμήμα της».
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα στείλει μια ακόμη επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία θα ζητεί να αποδοθούν στο δήμο οικόπεδα και κτίσματα που ανήκουν στο Δημόσιο και παραμένουν αναξιοποίητα για χρόνια τώρα. 
Δεν μπορεί να υπάρχουν χώροι και να μην αποδίδονται στην πόλη και στους κατοίκους της που η αναλογία του πράσινου ανά κάτοικο είναι μόλις 1,5 τετραγωνικό, την ώρα που ακόμη και στην τσιμεντούπολη την Αθήνα η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι 2,5 τετραγωνικά.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης . Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων . http://www.ektelonismos.com 
http://custom-brokers.blogspot.com/
email:kourtesisa@hotmail.com