Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σε 48ωρη απεργία από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν την Τετάρτη οι Ομοσπονδίες τους.
Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Εφοριακοί και τελωνειακοί αντιδρούν στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει τελικά την «προσωπική διαφορά» στο επίπεδο των αποδοχών τους, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει αρχικά.
Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων στις ΔΟΥ, η συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει η προσωπική διαφορά να δίνεται και σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους, όχι μόνον όσους υπηρετούν στο συγκεκριμένο υπουργείο.
«…Αυτό που εμείς συμφωνήσαμε δεν θα ισχύσει μόνο για εμάς. Οι όποιες διαφορές προκύψουν μεταξύ των αμοιβών που θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο και των σημερινών μας αμοιβών θα καλυφθούν προς στιγμήν με "προσωπική διαφορά".» είχε πει ο κ. Γ.Γρίβας.
«Το ότι καταργείται το επίδομα "Δικαιώματα Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων υπέρ Τρίτων'' (ΔΙΒΕΕΤ) στους εφοριακούς και δεν θα είναι ένα επίδομα που θα ξεκινά από τα 600 ευρώ και θα φτάνει ως τα 1.300 ευρώ όπως σήμερα, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ο υπάλληλος θα έχει και δραματική μισθολογική καθίζηση» είχε προσθέσει ο κ. Γρίβας.
Πηγή:Τα Νέα
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης . Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com
Διαβάστε την Ιστορία των ΔΕΤΕ εδώ ,να είναι καλά το αρχείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: