Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Συμφωνία M.S.C. Hellas με ΟΛΠ, για υπηρεσίες μεταφόρτωσης

Συμφωνία συνεργασίας με πενταετή διάρκεια και με ισχύ από 01/07/2012 έως 01/07/2017, προσυπέγραψαν σήμερα στον Πειραιά, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ. Γιώργος Ανωμερίτης και η πρόεδρος της διεθνής εταιρίας θαλασσίων μεταφορών M.S.C. Hellas κ. Χριστίνα Αρβανιτοπούλου-Θεοδωρίκα.
Η συμφωνία, μετά και από τη συνυπογραφή της φιλικής διευθέτησης ορισμένων θεμάτων μεταξύ Ο.Λ.Π. και Σ.Ε.Π., θα έχει 5ετή διάρκεια, με αυτόματη ανανέωση για μία ακόμα 5ετία.
Σημειώνεται ότι ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO) είχαν συμφωνήσει ότι σχετικά με το θέμα των εμπορικών συμφωνιών με την M.S.C δεν απαιτείται τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης.
Επίσης είχε γίνει κοινά αποδεκτό από τους δύο, ότι ο ΟΛΠ μπορεί να υπογράψει δεσμευτική συμφωνία εξυπηρέτησης με την M.S.C και να εφαρμόζει τα τιμολόγιά του μεγάλων πελατών για όλες τις εταιρείες και με την M.S.C σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ του οργανισμού.
Η συμφωνία με την Μ.S.C. S.A., τη δεύτερη παγκοσμίως εταιρία στο χώρο των θαλασσίων μεταφορών, που αποτελεί επίσης και έναν από τους 3 μεγαλύτερους πελάτες του ΟΛΠ και στον χώρο της κρουαζιέρας, αφορά υπηρεσίες μόνο μεταφόρτωσης (transhipment).  Η M.S.C S.A. τόσο για τον Ο.Λ.Π., όσο και για τη Σ.Ε.Π. παραμένει η πρώτη σε κινήσεις εταιρία του λιμανιού.
Η M.S.C. S.A., όπως και οι άλλες 3 μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στην επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας του Ο.Λ.Π. Α.Ε., καθώς επίσης και σε έργα αναδομών άλλων λιμένων κρουαζιέρας της χώρας.
Πηγή: Καθημερινή
Αναδημοσίευση : Αλέξανδρος Κουρτέσης . Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων. http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: