Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

"Διακόσια χιλιάρικα για να περάσω την κόκα από το τελωνείο"

«Για τον εκτελωνισμό τού κοντέινερ θα έπαιρνα 200.000 ευρώ». Αυτό είπε στη διάρκεια της προανάκρισης και προτού οδηγηθεί στη φυλακή ο Ελληνας επιχειρηματίας που εμπλέκεται στο μεγάλο κόλπο με τα 292 κιλά κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η «Espresso της Κυριακής» φέρνει αποκλειστικά σήμερα στο φως της δημοσιότητας τις άγνωστες πτυχές από τη δράση του κυκλώματος που εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές και τα όσα κατέθεσαν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης στην προανάκρισή τους.
Μετά τη σύλληψη των εννέα ατόμων το κουβάρι ξετυλίγεται όλο και περισσότερο. Η πληροφορία ότι ένα φορτίο κοκαΐνης θα έρθει από την Παραγουάη στη χώρα μας είχε φτάσει στη Δίωξη Ναρκωτικών από τον Ιούνιο του 2010. Ο Ελληνας επιχειρηματίας, που είναι ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικιάσεων σκαφών αναψυχής, και η γυναίκα από την Αργεντινή είναι, σύμφωνα με τις Αρχές, τα βασικότερα μέλη της οργάνωσης, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Ο επιχειρηματίας φέρεται ως ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον εκτελωνισμό τού φορτίου στη Βουλγαρία, ενώ η εντυπωσιακή 45άρα ήταν η αντιπρόσωπος του λατινοαμερικάνικου καρτέλ στην Ελλάδα.
Στην κατάθεσή του ο 34χρονος επιχειρηματίας μίλησε για όλα. Πού κλείνονταν τα ραντεβού των μελών της οργάνωσης, πώς θα περνούσαν το φορτίο στη Βουλγαρία αλλά και για τον ρόλο των τριών ατόμων από την Αργεντινή, μεταξύ των οποίων και της 45χρονης γυναίκας.
Περισσότερα στην espresso
Πηγή: Espressonews
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί Εμπορευμάτων. Http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: