Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

"Σαφάρι" ελέγχων από ΣΔΟΕ και τελωνεία για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου καυσίμων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη   έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης.
Ο κ. Κουσελάς έδωσε εντολές στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές αρχές για διαρκείς ελέγχους επί 24ωρου με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και κυρίως της παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων.
Οι εν λόγω έλεγχοι θα καλύπτουν όλο το κύκλωμα των ενεργειακών προϊόντων (παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία, διάθεση και χρήση στην κατανάλωση) και θα εστιάζουν στις παράνομες μεταφορές μέσω του συνοριακού σταθμού Ορμενίου.
Στο ίδιο πλαίσιο στην παραμεθόριο με τη Βουλγαρία θα αναπτυχθεί επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχου βυτιοφόρων οχημάτων και ελέγχου μεταφοράς καυσίμων από επιτηδευματίες και ιδιώτες σε κάθε είδους δοχεία, από και προς τη Βουλγαρία.
Ακόμη εδόθησαν οδηγίες προς τα τελωνεία να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, επί 24ωρης βάσης και με αιφνιδιαστικό χαρακτήρα, των βυτιοφόρων φορτηγών αυτοκινήτων που εισέρχονται και εξέρχονται από και προς τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη FYROM και την Τουρκία, τόσο κατά την έξοδο από τη χώρα μας προκειμένου να διαπιστώνεται ότι εξέρχεται των συνόρων η διαλαμβανόμενη στο συνοδευτικό παραστατικό ποσότητα, όσο και κατά την είσοδο στη χώρα μας για να διαπιστώνεται εάν είναι έμφορτα ή κενά φορτίου.
Στα βυτιοφόρα φορτηγά αυτοκίνητα που δηλώνονται κενά φορτίου, το ποσοστό των ελέγχων που θα διενεργούν τα τελωνεία εισόδου-εξόδου από τη χώρα, θα πρέπει να ανέρχεται στο 100%.
Πηγή:energypress
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης , Εκτελωνισμοί. http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: