Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Θέλουν επαναδιαπραγµάτευση µε τον ΟΛΠ


  ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ του Πειραιά φέρνουν οι πιέσεις της κινεζικής Cosco για επαναδιαπραγµάτευση του τιµήµατος της συµφωνίας εκµετάλλευσης του προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ, την ώρα που η πολυδιαφηµισµένη συµµετοχήτης κινεζικής εταιρείας στον υπό δηµιουργία Εµπορευµατικό Σταθµό του Θριάσιου Πεδίου βρίσκεται στον αέρα.
Σε ό,τι αφορά το λιµάνι, η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ Ελλάς, που διαχειρίζεται τον προβλήτα ΙΙ στο ΣΕΜΠΟ πρόκειται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση σηµαντική µείωση του ετήσιου µισθώµατος των 20 εκατ. ευρώ που πληρώνει σήµερα.
Ο λόγος είναι η οικονοµική ύφεση, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά τον όγκο των εµπορευµατοκιβωτίων που διαχειρίζεται. Το θέµα αναµένεται να τεθεί από τον επικεφαλής του κινεζικού οµίλου Γουέι Τζιαφού που έρχεται στην Αθήνα στις 7 Απριλίου.
Σε κάθε περίπτωση, η πέτρα του σκανδάλου στις ελληνοκινεζικές επιχειρηµατικές σχέσεις ήταν και παραµένει η γεµάτη «γκρίζες ζώνες» σύµβαση για τον Σταθµό Εµπορευµατοκιβωτίων του λιµανιού του Πειραιά. Μια σύµβαση που, σύµφωνα µε κάποιους, συνοδευόταν ακόµη και από συµφωνίες «κάτω από το τραπέζι», οι οποίες πρόβλεπαν, µεταξύ άλλων, την παραχώρησητου προβλήτα Ι που σήµερα εκµεταλλεύεται ο ΟΛΠ. Την ίδια στιγµή, η ΣΕΠ Ελλάς επικαλούµενη διάφορα εµπόδια προσπαθεί να αναβάλει την υποχρέωσή της για την κατασκευή του προβλήτα ΙΙΙ, επένδυση της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.
Πηγή:Τα Νέα
Αναδημοσίευση: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής http://www.ektelonismos.com/
Σχόλιο: Και φαντάσου ακόμα δεν έκλεισαν χρόνο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: