Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Υποφέρει από... κυκλοφοριακό το λιμάνι του Πειραιά

«Μποτιλιάρισμα» στην είσοδο και στην έξοδο πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά κρατάει στη «ράδα» επιβατηγά πλοία, ακόμα και για περισσότερο από μία ώρα.
Το πρόβλημα, που ταλαιπωρεί σε ώρες αιχμής εκατοντάδες επιβάτες πλοίων της ακτοπλοΐας, οφείλεται στη μεγάλη κίνηση αναχωρήσεων και αφίξεων πλοίων, δεδομένου, μάλιστα, ότι φέτος υπάρχει και αύξηση των δρομολογίων.


Όπως μας έλεγαν έγκυρες πηγές, το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα όταν γίνονται και κινήσεις κρουαζιερόπλοιων, τα οποία είναι κατά κανόνα μεγάλα και καθυστερούν περισσότερο από τα πιο «ευέλικτα» ακτοπλοϊκά πλοία.
«Τράφικ κοντρόλ»
Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι για λειτουργικούς λόγους το «τράφικ κοντρόλ» του λιμανιού του Πειραιά δίνει κατά κανόνα προτεραιότητα στα επιβατηγά πλοία και στα κρουαζιερόπλοια που αναχωρούν και σε δεύτερο χρόνο εισέρχονται τα πλοία που έχουν άφιξη και γι’ αυτό καταγράφεται η αναμονή στην είσοδο του λιμανιού. Εξαίρεση αποτελούν τα πλοία που καταπλέουν και έχουν σε σύντομο χρόνο αναχώρηση.
Αυτές οι καθυστερήσεις ήταν και το μοναδικό πρόβλημα που καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο η διακίνηση των επιβατών από το λιμάνι έγινε ομαλά και χωρίς προβλήματα χάρη στα μέτρα του λιμεναρχείου
Συγκεκριμένα, μόνο προχτές από τον Πειραιά διακινήθηκαν συνολικά 85.367 επιβάτες. Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη διακινήθηκαν 63.811 επιβάτες, από τους οποίους οι 34.107 επιβάτες αναχώρησαν με 31 δρομολόγια πλοίων και 29.704 επιβάτες επέστρεψαν με 33 δρομολόγια πλοίων.
Προσθήκη σχόλιου: Επίσης ένα άλλο κομμάτι το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά στο Ικόνιο υποφέρει από τις διελεύσεις των φορτηγών που μεταφέρουν τα Containers. Οι δήμοι Περάματος , Κερατσινίου , Δραπετσώνας δεινοπαθούν.
Πηγή: Έθνος
Αναδημοσίευση σχόλιο: Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής . http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: