Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ !!!!


Έχουν περάσει τρεις ημέρες από την επίσημη παράδοση του Λιμανιού στην COSCO από τον ΟΛΠ και το χάος επικρατεί παντού.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι πρόχειρες επιλογές προσωπικού , το οποίο στην πλειονότητα του είναι παντελώς ανειδίκευτο όσον αφορά το Ναυτιλιακό και την διακίνηση Container, ο όγκος εργασίας , το νέο λειτουργικό πρόγραμμα CATOS το οποίο εγκαταστάθηκε πάνω στο NAVIS του ΟΛΠ .μέσα σε μία νύχτα . Χαρακτηριστικό είναι ότι η COSCO παραδίδει Containers ΠΕΡΙΠΟΥ 100 – 200 !! την ημέρα , ενώ επί ΟΛΠ ήταν γύρω 1000 την ημέρα . Τα παιδιά έχουν χάσει την μπάλα , αναζητούσαν χτες Παρασκευή Container το οποίο είχε άφιξη 15/05/2010 στο λιμάνι του Πειραιά , αλλά το σύστημα το έδειχνε ότι είχε φύγει για λιμάνι του εξωτερικού από το περασμένο έτος. !!!!
Βέβαια το μάρμαρο το πληρώνουν οι Οδηγοί των αυτοκινήτων που χρειάζονται περίπου 24 ώρες στην σειρά για περάσουν στον χώρο φόρτωσης , και αν είναι τυχεροί και τους βρουν το Κουτί να το φορτώσουν .
Τα πλοία φεύγουν από τον Πειραιά και την COSCO και πλέουν για άλλα λιμάνια , και θα επιστρέψουν μετά από μερικές ημέρες όταν βελτιωθεί η κατάσταση.
ΟΛΠ
Παράλληλα ξεκίνησε η λειτουργία του Νέου προβλήτα του ΟΛΠ , τα καινούργια γραφεία , νέο πρόγραμμα CATOS , με το παλιό καλό προσωπικό .
Στόν ΟΛΠ έχουν πάει οι εταιρείες :
MSC , CMA CGM , ADAMIS , ΕΛΑΣΤΗΡ (ZIM ) , MAERSK.
Βέβαια τα πράγματα δεν είναι καλύτερα εκεί , το σύστημα μηχανογράφησης δεν δουλεύει (τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι ) Οι αποθήκες Γ5 , Γ3 παραδίδουν εμπορεύματα με είσπραξη προκαταβολών .Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι η έλλειψη χώρου.
Στα εργασιακά μας τώρα: Οι φυσικοί έλεγχοι , οι Χημικοί , κτηνιατρικοί , φυτοπαθολογικοί , δειγματοληψίες , γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση (1-2 ημέρες για να πάει ένα Container για έλεγχο) .Και βέβαια οι παραδώσεις των ήδη εκτελωνισθέντων εμπορευμάτων
Όλα αυτά σύμφωνα με εκτιμήσεις θέλουν 2-3 μήνες για να μπουν σε μία σειρά , δηλαδή καλό Σεπτέμβρη . Αλλά όταν δουλέψει σωστά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από το προηγούμενο του ΟΛΠ , διότι όλα θα δουλεύουν αυτόματα και ηλεκτρονικά . Οι χρόνοι παράδοσης θα είναι DT .
Ας ελπίσουμε ότι οι προβλέψεις θα επαληθευθούν .
Πάντως εύχομαι καλή υπομονή στούς συναδέλφους , καλό κουράγιο στους φίλους οδηγούς , και στους πελάτες μας Κατανόηση .
Ενημέρωση τελευταίας στιγμής : Σαββατο 05/06/2010 ώρα 10,00 πμ .
Μόλις ενημερώθηκα από τον χώρο του λιμανιού , έχουν μπλοκάρει τα πάντα , είναι αδύνατη η είσοδος και η έξοδος των Container παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Αστυνομίας , αλλά και του Λιμενικού . Όλοι οι γύρω περιφερειακοί δρόμοι που οδηγούν στο λιμάνι είναι κλειστοί , και μέσα βασιλεύει το χάος.
Αλέξανδρος Κουρτέσης : Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων . http://www.ektelonismos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: