Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Τέλη του 2010 θα μπει το πρώτο τρένο μέσα στο λιμάνι

Εως τα τέλη του 2010 αναμένεται να μπει και το τρένο στην περιοχή του Ικονίου, ενισχύοντας όλες τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό του εμπορικού λιμένος.
Η παρουσία τρένου στο εμπορικό λιμάνι, μέσω του οποίου θα καταστεί δυνατή η μεταφορά μεγάλου αριθμού εμπορευματοκιβωτίων προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του λιμένος με παράλληλη αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου που βρίσκεται γύρω από το εμπορικό λιμάνι.
Η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής που θα φθάνει μέχρι το ΣΕΜΠΟ αποτελεί και ένα από τα θέματα συζήτησης του ΟΛΠ με την Cosco, καθώς η κινεζική πλευρά θεωρεί ότι το τρένο αποτελεί φθηνότερο, ταχύτερο και περισσότερο οικολογικό μέσο για τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων προς τον τελικό τους προορισμό. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η κινεζική πλευρά στις συζητήσεις με τον ΟΛΠ δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και η ίδια στο κόστος κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής, προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς.
Να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια οι αρμόδιοι του ΟΛΠ συζητούν για την κατασκευή γραμμής που θα συνδέει το εμπορικό λιμάνι με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, αλλά δυστυχώς λόγω διαφόρων «καθυστερήσεων» και αντικρουόμενων συμφερόντων δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.
Πηγή:Καθημερινή
Αναδημοσίευση:Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνισμοί εμπορευμάτων , Http://www.ektelonismos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: